17 spelare på utgående kontrakt

Bild till nyheten 17 spelare på utgående kontrakt
I Liverpooltruppen är det hela 17 spelare som sitter på kontrakt som löper ut inom två år.

De ansvariga i Liverpool FC kommer att behöva fatta en rad beslut gällande eventuella kontraktsförlängningar inom en snar framtid då flera spelares kontrakt börjar närma sig slutet.

Allra mest akut är det när det kommer till trion Gini Wijnaldum, Adrián och Yasser Larouci, vars kontrakt löper ut redan i sommar, men just nu ser samtliga ut att lämna klubben. Det har spekulerats kring Wijnaldums situation hela säsongen men ännu har parterna inte kommit överens. FC Barcelona verkar vara troligast att bli mittfältarens nästa klubbadress. 

Adrián har tidigare berättat att han och klubben sitter i samtal om framtiden, men flera journalister som följer klubben nära har skrivit att det mest troliga är att spanjoren är inne på sin sista säsong på Merseyside. För Larouci har det länge stått klart att det inte blir någon förlängning då han själv nekade en sådan förra säsongen.

Ozan Kabak sitter också på ett avtal som löper ut i sommar då han endast är inlånad från Schalke, här måste klubben fatta ett beslut om de önskar nyttja utköpsklausulen på £18M som skrevs in i låneavtalet. 

Sedan är det fyra spelare som nästa säsong går in på sitt sista kontraktsår: James Milner, Loris Karius, Caoimhin Kelleher och Ben Woodburn.

Milner har spelat en viktig roll både på och vid sidan av planen ända sedan han kom från Manchester City och Jürgen Klopp berömmer ofta den rutinerade mittfältaren som dessutom fått allt mer speltid under våren. Frågan är dock om han erbjuds en förlängning med tanke på att han kommer att vara 36 år när det nuvarande avtalet löper ut.

Karius lär säkerligen inte erbjudas en förlängning då han inte funnits med i klubbens planer sedan mardrömsfinalen i Champions League 2018. Han är för tillfället utlånad till tyska Hertha Berlin. Situationen är en helt annan för målvaktskollegan Kelleher som fått sitt stora genombrott denna säsong och faktiskt klivit om Adrián i rangordningen. 

Ben Woodburn såg ut att gå en fantastisk karriär till mötes när han bombade in ett mål mot Leeds och blev klubbens yngste målskytt någonsin, men det har inte riktigt tagit fart sedan dess och de utlån han har varit iväg på har även de lämnat mer att önska. 

När det gäller kontrakt som löper ut sommaren 2023 så blir det knivigare då det berör flera av truppens stjärnspelare i form av Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané och Fabinho.

Dessa spelare börjar komma upp i åldern, Fabinho är den enda som inte kommer att ha passerat 30-strecket när det nuvarande avtalet är till ända. Lagkapten Henderson och Virgil van Dijk kommer vara 33 år medan både Firmino och Mané kommer vara 31 år gamla. 

Det är ytterligare tre spelare som sitter på kontrakt till 2023 men som inte har samma status i truppen: Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keita. Trion har omgärdats av transferrykten, särskilt den förstnämnda, och det skulle nog krävas en rejäl höjning i prestation om någon av dessa herrar skulle erbjudas en förlängning.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer