Spirit of Shankly kräver inflytande

Bild till nyheten Spirit of Shankly kräver inflytande
Supportergruppen Spirit of Shankly menar att de inte längre kan lita på ägarna Fenway Sports Group.

Liverpools ägare Fenway Sports Group har fått utstå kraftig kritik efter deras agerande i Super League-situationen som uppstod förra veckan. 

Supportergruppen Spirit of Shankly har varit en av de ledande grupperna av Liverpoolsupportrar i kritiken mot ägarna med särskilt fokus på att de helt och hållet struntade i vad supportrarna tyckte om förslaget, ägarna implementerade planerna utan några som helst diskussioner med andra än de som är allra högst upp i hierarkin - inte ens Jürgen Klopp var en del av diskussionerna.

Spirit of Shankly arbetar nu för att försöka att se till att Super League-liknande händelser inte sker igen. De har skickat in ett öppet brev till FSG och höll i helgen en omröstning bland sina medlemmar. Resultaten har nu publicerats på deras hemsida Spiritofshankly.com.

89 procent av de tillfrågade röstade för att det ska skapas en dialog med FSG och att supportergruppen ska kräva att bli representerade på styrelsenivå när det gäller frågor som påverkar supportrarna och invånarna runt Anfield.

84 procent röstade för en dialog med FSG och krav på ett avtal som formellt erkänner supportergruppen.

88 procent röstade för en dialog med FSG där Liverpool och Spirit of Shankly samarbetar för att verka för att supportrarnas åsikt tas i beaktning.

66 procent röstade mot förslaget och vill se FSG bort från klubben.

Spirit of Shankly skriver följande:

"Under de senaste åren har vi lyft oron kring potentiella förändringar av de europeiska turneringarna och eventuella nya ligor med klubbrepresentanter. Vi påtalade att enligt majoriteten av supportrarna så ska framgång i en turnering baseras på sportslig konkurrens."

"Vi fick veta att våra åsikter hade noterats och att vi skulle få uppdateringar vid eventuella förändringar. Vi vet nu att våra åsikter ignorerades eftersom de planerade raka motsatsen. De visste att supportrarna inte ville se dessa förändringar, men trodde att de bara skulle acceptera dem. De hade fel."

"Agerandet från ägarnas sida har mer långtgående konsekvenser än att påverka relationen med SOS. Deras ansvar är att agera med Liverpool FC:s bästa intressen i åtanke, vilket de misslyckades med. Vi vet ännu inte om klubben kommer att straffas för detta."

"Vi kan inte längre lita på vad ägarna och styrelsen säger när vi träffar dem. Relationen vi trodde fanns visade sig vara falsk."

Nu vill de se förändringar i arbetssättet och kräver att supportrarnas röst verkligen blir hörd. 

"Vi tror att detta är både praktiskt och genomförbart. Om FSG inte är öppna för vårt förslag så ska vi se över hur vi ska reagera."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer