Så avgörs kampen om Europaplatserna

Bild till nyheten Så avgörs kampen om Europaplatserna
Det återstår fem omgångar av Premier League-säsongen. Så ser spelschemat ut för lagen som tampas om Europaplatserna.

Liverpool har fem matcher kvar på den mardrömslika säsongen 2020/21. Med tanke på tabelläget, där Chelsea är fyra poäng före på fjärdeplatsen, kommer det troligtvis att krävas full pott för Jürgen Klopps lag om de ska ha någon som helst möjlighet att sluta på Champions League-plats.

De matcher som återstår för Liverpools del är mestadels mot motstånd som kommer att ha relativt lite att spela för, något som eventuellt skulle kunna vara en fördel.

Först ut är matchen mot Manchester United på Old Trafford på söndag. United innehar andraplatsen med trygg marginal ned till trean Leicester men avståndet upp till ligaledande Manchester City är i princip ointagligt. De går därför inte någon kamp om förbättrad tabellplacering under slutspurten, men en match mot ärkerivalen Liverpool kommer säkerligen vara tillräckligt med motivation för att de ska ge allt för en seger.

Därefter välkomnar Liverpool Southampton till Anfield. Southampton har haft några tunga veckor i ligaspelet på sina fem senaste matcher har det blivit en seger och fyra förluster. De har dock nio poäng ned till Fulham som är första lag under nedflyttningsstrecket med en match mindre spelad. De kan därför så gott som säkra kontraktet i nästa omgång om de lyckas slå Leicester. 

Efter matchen mot Soton ska Liverpool resa till The Hawthorns för en match mot West Bromwich. Sam Allardyces lag kan då redan vara klara för nedflyttning till The Championship. I dagsläget nio poäng upp till säker mark.

I säsongens näst sista match står Burnley för motståndet på bortaplan. De kan mycket väl ha säkrat Premier League-kontraktet tills dess då de har 36 inspelade poäng jämfört med Fulhams 27, det krävs alltså en rejäl genomklappning för Burnley samtidigt som Fulham går på en segersvit för att Sean Dyches mannar på allvar ska bli neddragna i nedflyttningsstriden.

I säsongsepilogen gästar Crystal Palace Anfield i en match som kommer att spelas inför 10 000 åskådare. Även matchen mot Burnley kommer att ha publik, men den spelas på Turf Moor. Crystal Palace har 38 inspelade poäng med endast 31 spelade matcher så de kommer med största sannolikhet också ha säkrat kontraktet innan de ska möta Liverpool.

Så ser spelschemat ut för de konkurrerande lagen:

Leicester: Crystal Palace (H), Southampton (B), Newcastle (H), Manchester United (B), Chelsea (B), Tottenham (H)

Chelsea: Fulham (H), Manchester City (B), Arsenal (H), Leicester (H), Aston Villa (B)

West Ham: Burnley (B), Everton (H), Brighton (B), West Brom (B), Southampton (H)

Tottenham: Sheffield United (H), Leeds (B), Wolves (H), Aston Villa (H), Leicester (B)

Everton: Aston Villa (H och B), West Ham (B), Sheffield United (H), Wolves (H), Manchester City (B)

Tabelläget just nu:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer