Poängtapp mot bottenlag har kostat dyrt

Bild till nyheten Poängtapp mot bottenlag har kostat dyrt
Att Liverpool ligger sexa i Premier League beror till stor del på att det blivit allt för många poängtapp mot lagen i botten av tabellen.

Liverpool lyckades bara spela hem en poäng mot Newcastle i helgen. Att The Reds tappar poäng mot lag som är placerade långt ned i tabellen har denna säsong inte varit någon ovanlighet. 

Jürgen Klopps lag har spelat tio av sina tolv matcher mot de lag som innehar de sex sämsta placeringarna i ligan, Sheffield United, West Bromwich, Fulham, Brighton, Newcastle och Southampton, och på dessa matcher har det endast blivit två segrar. 

Tre av matcherna, mot Southampton borta, Brighton hemma och Fulham hemma, har slutat i nederlag medan fem av matcherna, Brighton borta, Fulham borta, West Bromwich hemma, Newcastle både hemma och borta, har slutat oavgjort.

Detta facit innebär att Liverpool skrapat ihop ynka 11 av 30 möjliga poäng mot de lag som presterat sämst i ligan så här långt.

Jämför man dessa siffror med laget som Liverpool konkurrerat med i toppen av tabellen under de senaste åren, Manchester City, så är skillnaden enorm. På tio matcher mot samma motstånd har Pep Guardiolas mannar tagit 28 poäng. Hade de rödklädda presterat jämförbart med City mot dessa lag hade de innehaft andraplatsen i tabellen, fyra poäng före Manchester United. 

Det blir därför tydligt att det är mot just bottenlagen som Liverpool slitit allra mest under säsongen och det är en problematik som måste lösas inför nästa säsong om de ska kunna utmana i toppen på allvar. Under slutspurten av den pågående säsongen återstår två matcher mot bottenlagen, det är mot Southampton hemma och West Bromwich borta.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer