Citys seger öppnar för spel i Conference League

Bild till nyheten Citys seger öppnar för spel i Conference League
Att Manchester City vann Ligacupen gör att det fortfarande är möjligt för Liverpool att spela i den nya UEFA-turneringen Conference League nästa säsong.

Nästa säsong introduceras en ny europeisk turnering vid namn Conference League, en turnering som rangordnas under Europa League.

Den nya turneringen kommer att bestå av 32 lag, där samtliga måste kvala in till turneringen. Matcherna kommer att spelas på torsdagskvällar, precis som Europa League-matcherna. 

Manchester City besegrade Tottenham i Ligacupfinalen, något som gör det möjligt för Liverpool att få en plats i Conference League. Grundtanken är att Ligacupvinnaren ska tilldelas Englands enda plats i turneringen, men då Manchester City kommer att spela Champions League går platsen till det lag som slutar sexa i Premier League.

Om ett lag som slutar topp sex i Premier League vinner FA-cupen, så som det ser ut att bli i år då Chelsea och Leicester är i final, går platsen i Conference League till sjuan i Premier League.

Det är som bekant väldigt tight i Premier League-tabellen inför slutspurten och det är ingen omöjlighet att Liverpool slutar just sjua och därmed får spela i den europeiska tredjeligan. 

Skulle det bli spel i Europa League finns åtminstone en extra motivationsfaktor nästa säsong då vinnaren av den turneringen får en plats i efterföljande säsongs upplaga av Champions League, men om det blir spel i Conference League är det endast en plats i Europa League som erbjuds till vinnaren av turneringen.

Skulle Liverpool sluta sjua har de ingen säkrad plats i gruppspelet av Conference League, utan det är en plats i kvalspelet till turneringen som gäller. Kvalet drar igång i augusti.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer