"Säsongen från helvetet fortsätter"

Bild till nyheten "Säsongen från helvetet fortsätter"
Läs vad brittisk media skriver efter ytterligare ett poängtapp för Liverpool, ett poängtapp som försämrade chanserna om en säkrad Champions League-plats nämnvärt.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"John W Henry verkar få sin vilja igenom trots allt."

"Efter att ha varit så inställd på att Liverpool skulle lämna Champions League ser det nu ut som att han får vad han önskar nästa säsong, bara det att detta inte är på sättet han drömt om efter planerna om en Super League som skulle ha varit dödsstöten för fotbollen som vi känner den idag."

"Den värsta, mest bisarra säsongen på många år är inte färdig med att leka runt med Jürgen Klopp och spelarna. Inte ens i närheten. Men The Reds har ingen annan än de själva att skylla på denna gång efter att de misslyckades att ta alla tre poäng mot ett väldigt medelmåttigt Newcastle på Anfield."

"Det är många som kommer att dra en lättnadens suck när denna katastrofala säsong är över kommande månad, oavsett var Liverpool slutar."

"Det mesta tyder nu på att Liverpool kommer att stå vid sidan av och titta på när Champions League drar igång igen i augusti."

"Hur mycket kommer frånvaron från den europeiska toppen att kosta när klubben har gått miste om £120M i intäkter och FSG fått lov att ta in RedBird Capital i bilden?"

"Att misslyckas att kvala in till nästa säsongs upplaga av Champions League kan vara ett hårt slag för Liverpools utveckling."

Neil Jones, Goal:

"Liverpools defensiva problem har diskuterats fram och tillbaka, men det är problemen i andra änden av planen som har kostat dem dyrt denna säsong."

"Liverpool inledde veckan med en dröm om en framtid med enorma intäkter och en fast plats bland fotbollseliten i Europa. De avslutar den med funderingar om de ens kommer att ta en plats i Champions League."

"Det kan vara över nu, hoppet om Champions League-fotboll. Europa League - eller ännu värre, Europa Conference League - ser ut att bli verklighet för Jürgen Klopps trasiga, dysfunktionella lag som såg ännu fler Premier League-poäng gå upp i rök efter 1-1 mot Newcastle."

"Två matcher, två kryss, två sena kvitteringar. Fyra poäng bortslarvade och ännu mer frågor för Klopp och laget att besvara. Säsongen från helvetet fortsätter."

"Liverpool skapade tillräckligt mycket för att vinna fyra matcher, men stämningen har förändrats på Anfield sedan förra säsongens monumentala, historiska ligatriumf. Det finns nästan en acceptans att om något kan gå fel, då kommer det att göra det."

"Efter att ha kört över motståndare, oavsett storlek, under merparten av tre år, har Liverpoolmaskineriet börjat hacka rejält. Klopp brukade kalla dem mentality monsters, men ingenting kan vara längre från verkligheten denna säsong. De ser tröttkörda ut, nedmalda av pressen på deras axlar."

"Statistiken mot ligans sämre lag säger allt. På tio matcher mot Premier Leagues sju sämst placerade lag har Liverpool endast vunnit två. Newcastle har tagit fyra poäng från dem, Fulham och Brighton fem, Burnley och Southampton tre och West Bromwich två. Sheffield United, som redan är klara för nedflyttning, är det enda lag de slagit av denna skara av lag."

Alex Milne, Mirror:

"Liverpool har bara sig själva att skylla efter den sena kvitteringen från Newcastle. De slösade bort otaliga chanser där Jota och Mané var särskilt svaga när det gäller att leverera slutprodukt för hemmalaget."

"Problemen i offensiven är svårförståeliga med tanke på hur kliniska de var förra säsongen, det finns ingen bra anledning till varför de fortsätter att missa så klara chanser. Klopps lag hade 22 skott men lyckades endast sätta dit ett av dem."

"Om svaret är att värva en ny anfallare i sommar kan diskuteras, men om de ska utmana om de finaste av titlar nästa säsong är det ett problem de måste lösa så snabbt som möjligt."

Tom Rostance, BBC:

"Det var redan en säsong att glömma för Liverpool i och med det misslyckade titelförsvaret och det faktum att de inte kommer att nå någon titel överhuvudtaget, sedan kom distraktionen i form av den europeiska superligan."

"Det fanns en del protestbanners riktade till klubbens ägare när spelarbussen anlände till Anfield, men spelarna möttes av jubel."

"Salahs otroliga mål tidigt i matchen var faktiskt Liverpools första mål i den första halvleken på hemmaplan 2021. Det var ett mål som såg ut att leda dem mot seger och välbehövligt lugn både på och vid sidan av planen."

"Jürgen Klopp ställde upp med Sadio Mané, Roberto Firmino, Diogo Jota och Salah. Det var en offensiv uppställning som ledde till många skapade chanser, Magpies-målvakten Martin Dubravka tvingades till åtta räddningar, även om ingen var av extraordinärt slag."

"Ju längre matchen gick desto mer avtog Liverpools intensitet och driv, något som blivit allt för vanligt under de senaste månaderna."

"Newcastles sena mål innebär två förlorade poäng för Liverpool och säsongen som varit full av besvikelser kan nu komma att sluta utan en Champions League-plats till nästa säsong."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer