– Det var en stor chans för oss

Bild till nyheten – Det var en stor chans för oss
Thiago Alcantara ser poängtappet mot Newcastle som en missad möjlighet att sätta press på konkurrenterna om en topp fyra-placering.

Liverpool misslyckades att döda matchen mot Newcastle efter att ha fått en optimal start med Mohamed Salahs tidiga ledningsmål. 

– Vi kunde helt klart ha gjort ännu fler mål i den första halveken, konstaterar Thiago Alcantara i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi dominerade matchen, ledde med 1-0 och borde ha hållit i den ledningen, det är så det fungerar. Målet är att vinna och vi förtjänade inte att vinna den här matchen eftersom vi släppte in målet.

– Det uppstår självklart en besvikelse i laget (med de missade chanserna). Vi kom in i matchen med mycket energi och skapade mycket i första halvlek. 

– När vi inte gjorde mål så försökte vi ändå att ha rätt inställning och fortsätta i den andra halvleken, men vi lyckades inte fullt ut. 

– Det handlar om att göra mål. Vi gjorde mål väldigt tidigt och hade sedan flera chanser att göra fler. Om vi hade gjort ett andra mål så öppnas matchen upp mer och vi hade kunnat känna oss mer trygga, men det är så här det fungerar. Om man inte gör mål finns alltid risken att man kan släppa in ett mål istället.

Topp fyra-konkurrenterna West Ham och Chelsea möts i denna omgång vilket gav Liverpool en fin chans att förbättra positionen i jaken på Champions League-spel.

– Det var en stor chans för oss. Chelsea och West Ham kanske spelar oavgjort, eller så förlorar ett av lagen, men i slutändan så måste vi förtjäna att vara med i Champions League.

Det återstår nu fem matcher i Premier League och på lördag väntar en bortamatch mot Manchester United.

– Varje match är så viktig för oss. Vi är med i kampen och har chansen, men vi har inte lyckats ta vara på de chanser vi haft att ta oss in bland de topp fyra.

– Nu måste vi återhämta oss, analysera den här matchen inför nästa veckas tuffa fight, avslutar Thiago.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer