– Känns som en förlust

Bild till nyheten – Känns som en förlust
Jürgen Klopp var mycket besviken och missnöjd över det faktum att Liverpool tappade två poäng mot Newcastle.

Liverpool skapade mängder med chanser mot Newcastle men lyckades bara sätta dit ett mål, något som straffade sig på övertid då Newcastle satte dit en kvittering till 1-1.

Efter matchen fick Jürgen Klopp en fråga om det känns som en förlust trots att de fick med sig en poäng från matchen.

– Definitivt, sa en besviken Klopp till BT Sport.

– Jag tror inte man kan skapa så många mer och bättre målchanser än vad vi gjorde idag. Vi dödade inte matchen, första målet var fantastiskt, men vi lyckades inte döda matchen.

– Det är inte komplicerat, vi hade behövt hålla i bollen bättre, låta dem springa. Vi tillät dem ha hoppet kvar i matchen. I slutändan förtjänade det målet, de gjorde ju ett mål precis innan också som dömdes bort för hands. Vi tog inte ens vara på den presenten. Vi släppte till ytterligare en chans. Det är tufft att smälta.

– Jag vet inte varför det hände, vi behövde hålla i bollen på ett bättre sätt. På ett sätt kämpar vi inte tillräckligt. Vi jagar bollen bra, men vi gjorde inte allt som krävdes för att dominera matchen helt och hållet. Vi hade typ 75 procent bollinnehav men vi borde haft 80 procent.

– Newcastle var alltid kvar i matchen med sitt kontringsspel. När vi missar chans efter chans så påverkar det oss negativt istället för att fortsätta kämpa fullt ut och släppa de missade chanserna. Vi är inte bra på det området just nu.

– I slutändan var det ett välförtjänt mål för dem. Man kan titta på statistiken och fråga sig hur det kunde hända. Men det hände. De krigade för det. Det känns som en förlust. 

Poängtappet var ännu ett bakslag i jakten på Champions League-spel nästa säsong.

– Om man förtjänar det så förtjänar man det. Vi måste lära oss av det här, annars blir det inget Champions League-spel.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer