Hendo tar ägarna i försvar

Bild till nyheten Hendo tar ägarna i försvar
Jordan Henderson försvarar ägargruppen Fenway Sports Group efter veckans Super League-debacle.

Inför matchen mot Newcastle tar Jordan Henderson chansen att i matchprogrammet kommentera veckans händelser. Han lyfter fram supportrarna samtidigt som han försvarar Fenway Sports Group.

"Det har varit en extraordinär vecka för fotbollen och för vår klubb. Detta är kanske den märkligaste texten jag har skrivit i ett matchprogram, för att vara kritisk mot min arbetsgivare är inte någonting jag är med lätthet. Särskilt inte då jag är priviligerad nog att känna de involverade både på ett personligt och professionellt plan," inleder lagkaptenen i texten som publicerats på Liverpoolfc.com.

"De har gjort mycket bra för vår klubb och jag tror att de kommer att fortsätta att göra just det. Det är viktigt att konstatera det, även om det inte är en populär åsikt. Det vore oärligt att säga någonting annat."

"De bästa relationerna man har i livet är de som är byggda på ärlighet, så jag kan inte kommentera situationen utan att säga vad jag faktiskt tycker."

Henderson fortsätter genom att kritisera konceptet bakom Super League, en i princip helt stängd liga där de största lagen alltid skulle ha en säker plats innan han konstaterar att det var ett mycket bra beslut att dra sig ur.

"Det är bra att Liverpool lämnade och att hela konceptet kollapsade. Det är bra för fotbollen. Det är också bra att våra ägare, via John W Henry, kom med en ursäkt."

"Folk kan vara oeniga med mig när det gäller detta, men enligt mig har våra ägare varit bra för Liverpool."

Lagkaptenen hoppas att bandet mellan supportrarna kan stärkas av allt som hänt.

"Om det har kommit någonting positivt ur denna situation så är det att supportrarnas makt har erkänts. Att förslaget stoppades var er seger, ni visade att ni inte kan ignoreras."

"Lita på mig när jag säger att era åsikter har tagits emot av klubben, vi är medvetna om att vi måste jobba hårdare än någonsin för att vinna tillbaka tilliten."

"Jag vill avsluta med ett tack till supportrarna, att ni fanns där för oss och för fotbollen när vi behövde det som mest. Er röst var stark, ni fick folk att lyssna."

"Som klubb och lag behöver vi supportrarna mer än någon gång tidigare. Vi måste hitta glädjen tillsammans. Jag talar för alla spelarna i Liverpool när jag säger att vi verkligen längtar efter att få träffa er igen."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer