– De är inte dåliga människor

Bild till nyheten – De är inte dåliga människor
Jürgen Klopp uppmanar supportrarna att inte vända ägarna Fenway Sports Group ryggen.

Fotbollsvärlden sattes i gungning i slutet på förra veckan när de första beskeden om den nya superligan kom. Sedan dess har det varit hätsk stämning bland supportrarna som visade sitt kraftiga missnöje, något som bidrog starkt till det faktum att samtliga engelska klubbar valde att lämna projektet bara två dagar senare.

Jürgen Klopp fick mängder av frågor om situationen på sin presskonferens inför Newcastle. Tysken ser det som mycket positivt att superligan inte blev av och hoppas att alla involverade nu kan blicka framåt.

– Jag hoppas att bandet mellan oss och supportrarna kan växa sig ännu starkare. Jag hoppas inte att vi kommer att sitta och diskutera dåliga beslut som fattats förut, jag ser inte på livet på det sättet.

– Jag har jobbat här i sex år och jag vet att ägarna är bra människor. De är inte perfekta människor, precis som jag inte är det. De är inte dåliga människor, de gjorde ett misstag. Låt oss nu blicka framåt. Det är så jag ser på saken, men jag kan inte säga hur andra ska hantera det.

– Jag är ganska säker på att alla klubbar lärt sig sin läxa. Jag hoppas inte att supportrarna kommer att bråka med oss, spelarna och ledare. Ägarna försökte att göra någonting, det blev inte av, låt oss försöka att gå vidare. Låt oss gå tillbaka till vår underbara sport. 

– Vi alla ville att Super League skulle försvinna men i samma stund så kom ett nytt Champions League-format och det kan inte vara många som läst planen och tänkt "åh, jag är inte orolig". Vem kan säga att det inte handlar om pengar. Det ska alltid bli fler matcher, de frågor inte oss om det, det handlar bara om pengar.

– Det händer hela tiden, men i slutändan har vi ändå lyckats skapa fantastiska stunder för oss där vi spelar fotboll och njuter av matcherna. Det har aldrig förändrats. Jag måste försöka se till att vi kan göra just det, njuta av fotbollen. 

– Jag har sagt det förr, Liverpool FC är mycket större än den här situationen, det vill jag verkligen understryka.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer