UEFA vill straffa Super League-klubbarna

Bild till nyheten UEFA vill straffa Super League-klubbarna
UEFA:s president är glad för att de engelska klubbarna dragit sig ur Super League men understryker att de måste vara beredda att ta konsekvenser för sina handlingar.

I måndags kom beskedet att en ny superliga skapats av 12 storklubbar för att ersätta Champions League. Efter massiva påtryckningar från supportrar, spelare, UEFA och FIFA valde majoriteten av klubbarna att dra sig ur bara två dagar senare.

Aleksander Ceferin är nöjd med de klubbar som lämnat men UEFA ska fortsatt överväga bestraffningar.

– Varje klubb som vill spela i vår turnering måste kontakta oss och sedan måste vi hantera det som hänt nu. Jag vill inte gå in på några detaljer eftersom vi fortfarande förhandlar med våra jurister, men jag kan säga att det var ett väldigt bra beslut av de engelska klubbarna (att lämna, säger Ceferin.

– Vi kommer att ta med i bedömningen att de har insett sina misstag. De förstår att de gjorde fel. Vi alla gör misstag. UEFA:s dörrar är öppna, samtidigt måste alla ta konsekvenser för sina handlingar.

Enligt The Guardian undersöker nu UEFA vilken typ av bestraffningar som kan vara aktuella.

Ceferin trodde aldrig att Super League skulle bli verklighet.

– Enligt mig så har det aldrig funnits någon Super League. Det var ett försök att skapa en stängd liga för de rika där ingen hänsyn togs till det nuvarande systemet eller fotbollspyramiden i Europa med tradition, kultur och historia.

– Jag var säker på min sak och förklarade för deltagarna på kongressen att det hela skulle vara över på 24 timmar. 

Det kom tidigare i veckan uppgifter att klubbar som Real Madrid, Chelsea och Manchester City kan komma att kastas ut ur denna års upplaga av Champions League, men så blir inte fallet.

– Det viktiga är att denna säsongen är pågående och att TV-bolagen kommer att kräva kompensationer om semifinalerna inte spelas. Därför är det låg sannolikhet att matcherna nästa vecka inte spelas. Men det kan bli annorlunda i framtiden.

Källa: Liverpool.no


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer