"Big Six" slipper böter men tappar makt

Bild till nyheten "Big Six" slipper böter men tappar makt
Den respekterade Times-krönikören Henry Winter tror inte att topp 6-klubbarna som försökte sig på ett utbrytarförsök genom att bilda Super League kommer att få böter för tilltaget. Däremot kan de förvänta sig mindre makt.

Supportrar från de 14 övriga PL-klubbarna kräver högljutt att organisationen ska straffa Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man City, Man United och Tottenham med dryga böter eller poängavdrag.

Henry Winter (bild nedan)  i The Times tycker inte att det är någon bra lösning och att det knappast kommer att hända.

"Det skulle bara straffa de som stod upp och var en del av motståndet: James Milner och Jordan Henderson och Liverpoolfansen som protesterade utanför Elland Road i måndags".

Winter twittrar också att man räknar med att "Big Six" byter ut sina ledare i Premier League-toppen. Det blir ohållbart att sitta kvar.

Premier League-bossen Richard Masters uppges redan ha skrivit till de sex avhopparna att de antingen kan dra tillbaka sina representanter i ligans arbetsgrupper eller bli utröstade vid nästa tillfälle.

Det gäller bland annat Tom Werner (Liverpool) och Ed Woodward (Man United) som sitter i gruppen för tv-rättigheter.

Precis som sin föregångare Richard Scudamore har Masters jobbat hårt för att begränsa makten för  "Bix Six"-klubbarnas inflytande över ligan. 

Det förödmjukande Super League-nederlaget var exakt vad han behövde.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer