– En seger för supportrarna

Bild till nyheten – En seger för supportrarna
Det blir allt tydligare att ingen spelare eller manager rådfrågades innan beslutet om Super League fattades. Manchester Citys Fernandinho ser kollapsen av ligan som en seger för fotbollen och dess supportrar.

I söndags kom beskedet att 12 klubbar beslutat att skapa en ny liga vid namn Super League som skulle ersätta Champions League. Alla dessa klubbar skulle ha en fast plats i turneringen, något som väckte enorm ilska inom fotbollsvärlden. Den övertygande majoriteten såg det hela enbart som ett försök från ägare att tjäna ännu mer pengar.

Till och med spelare och managers visade sitt missnöje. Jürgen Klopp fick svara på frågor om den nya ligan inför matchen mot Leeds trots att han inte hade haft någonting med beslutet att göra. Tysken slog fast att han tycker att idén om en superliga är en dålig sådan. Liverpoolspelarna samlades sedan i en gemensam handling där de klart och tydligt tog avstånd från ägarnas idéer. 

I tisdags valde samtliga sex engelska klubbar att dra sig ur turneringen, något som gladde både supportrar och spelare. Manchester Citys lagkapten Fernandinho ser det hela som en seger för fotbollen.

– Det har varit några galna dagar. Efter förlusten mot Chelsea i FA-cupsemin var vi lite nedstämda och sedan kom allt prat om Super League, något som vi blev väldigt förvånade över, citeras brassen av Sky Sports.

– I slutändan var det helt rätt beslut (att lämna turneringen). Jag tror ingen som älskar fotboll stöttade Super League, det gäller även spelarna i vår klubb. Vi är väldigt glada att allt har vänt. Det kom som en chock för samtliga.

– Man vill ju gärna veta hur de högre upp i klubbhierarkin tänkte och vilka grunder de fattar beslut på. 

– Vi är glada eftersom att fotbollen segrat, fotbollssupportrarna har segrat.

Från Liverpools sida har John W Henry gått ut med en ursäkt till alla involverade i klubben där han själv tar på sig ansvaret för den uppkomna situationen och efterföljande ilskan. Ingen spelare eller ledare har ännu uttalat sig efter beskedet att ligan inte blir av, men Jürgen Klopp möter imorgon pressen inför Newcastle och lär få frågor om de senaste dagarnas händelseutveckling.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer