– Han kan inte sätta sin fot på Anfield igen

Bild till nyheten – Han kan inte sätta sin fot på Anfield igen
The Times-journalisten Paul Joyce anser att spelet är över för klubbägaren John W Henry.

Trots Henrys ursäkt på onsdagsmorgonen menar Joyce att amerikanskägda Fenway Sports Group inte kommer att kunna reparera skadan med fansen på Anfield.

"I sin nuvarande form kan Fenway Sports Group inte överleva efterspelet efter deras misslyckade försök att sälja fotbollens själ till en europeisk superliga som avvecklades igår kväll", skriver han.

Joyce anser dessutom att Henry har varit under press tidigare och att det blev ännu värre när hela Liverpooltruppen med Jordan Henderson i spetsen gick ut på sociala medier för att protestera mot projektet.

"Han kan inte sätta sin fot på Anfield igen. Det innebär att FSG har två alternativ:"

  1. Hitta en ny ägare, men eftersom klubben värderas till tre miljarder pund kommer det att bli tufft. 
  2. Göra om ägarstrukturen och lägga ut fler uppgifter till lokala aktörer och experter.

"Just nu finns det ingen tillit till regimen som tog över 2010 efter sina landsmän Tom Hicks och George Gillett. Även föregångarnas största svaghet var att de undervärderade styrkan bland supportrarna", skriver Paul Joyce.

Det är heller inte första tabben som FSG har gjort. Ni minns historien med kraftigt ökade biljettpriser efter att nya läktaren Main Stand stod färdigt. Fansens massiva protester fick dom att backa.

I somras ville ägarna använda myndigheternas skattepengar för att permittera klubbanställda under pandemin. Även där tvingades man göra en pudel och be om ursäkt.

Paul Joyce anser att John W Henry och hans sportkonsortium måste ge mer makt till de som känner klubben och dess värderingar bäst istället för att "kasta dom under bussen" och tvingas svara på frågor under en proteststorm. 


18 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer