Super League fallerar - flera lag lämnar

Bild till nyheten Super League fallerar - flera lag lämnar
Först kom beskedet att Chelsea lämnar Super League, nu verkar Manchester City, Atletico Madrid, FC Barcelona och Manchester United göra detsamma. Uppdatering: Man City först ut att bekräfta avhoppet.

The Athletic är en av flera brittiska medier som rapporterar att Chelsea beslutat att inte delta i den nya turneringen Super League.

Londonklubben blir därmed den första av 12 klubbar att dra sig ur. Beskedet kommer efter stora protester bland Chelseasupportrar som samlades i tusentals och blockerade spelarbussen att ta sig till Stamford Bridge inför matchen mot Brighton.

Sky Sports skriver att Chelsea i detta nu förbereder dokument för att formellt dra sig ur den kraftigt kritiserade turneringen.

Nyheterna om Chelseas beslut att lämna har följts av rapporter om att flera lag drar sig ur. Nu skriver Telegraph att  Manchester City väntas dra sig ur turneringen medan PA Media skriver att Atletico Madrid även de fattat beslut att inte delta.

Det kommer även uppgifter, från bland annat Mirror, om att FC Barcelona ändrat sig och inte längre kommer att delta.

Journalisten Leah Smith, som följer Manchester United nära, skriver på Twitter att Manchester United också kommer att dra sig ur.

TalkSport rapporterar att samtliga 12 klubbar kommer att hålla ett möte ikväll för att diskutera att lägga ned planerna om Super League. Samma källa skriver att Manchester Uniteds ordförande Ed Woodward har lämnat sitt uppdrag som ordförande för Manchester United efter den enorma våg av kritik som följt beskedet om att ansluta till Super League.

Sociala medier flödar över med supportrar som hoppas att även Liverpool kommer att backa från planerna. Liverpoolegendaren Sir Kenny Dalglish verkar nu också ta ställning mot Super League:

"De senaste dagarna har varit tuffa för alla som älskar Liverpool Football Club och jag hoppas verkligen att vi gör det rätta," skriver Dalglish på Twitter.

Uppdatering 22:26:

Manchester City har på sina officiella kanaler bekräftat att de har inlett proceduren att lämna gruppen som utvecklat planerna om Super League.

UEFA-presidenten Aleksander Ceferin reagerar glatt på Manchester Citys beslut. 

"Jag är glad över att välkomna Manchester City tillbaka till den europeiska fotbollsfamiljen. De har visat att de är intelligenta genom att lyssna på de många röster - mest notabelt sina supportrars - som har uttalat de vitala fördelarna med det nuvarande systemet. City är en viktig tillgång för sporten och jag är glad att arbeta tillsammans med dem för en bättre framtid för sporten i Europa." 

Liverpool FC har nu bekräftat att de drar sig ur Super League.


32 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer