Rapport: Sent poängtapp på Elland Road

Bild till nyheten Rapport: Sent poängtapp på Elland Road
Sadio Mané bröt sin måltorka i Premier League när han gav sitt Liverpool ledningen på Elland Road, men Leeds slog tillbaka i matchens slutskede och därmed fick Jürgen Klopps mannar nöja sig med en inspelad poäng i jakten på en topp fyra-placering.

Den första halvleken på Elland Road var en intensiv sådan där Liverpool var det bättre laget. Bägge lagen hotade i offensiven men det var Liverpool som kom till flest chanser.

Efter halvtimmens spel kom utdelningen för Jürgen Klopp och Co. efter ett mycket fint anfall där Diogo Jota med en precis passning spelade loss Trent Alexander-Arnold som med en touch hittade in till en fristående Sadio Mané som satte bollen i nät. Målet var Manés första i ligaspelet sedan matchen mot Tottenham 28 januari.

0-1:

I den första halvleken stod Alisson för en superb räddning efter ett misstag från Fabinho som gav Patrick Bamford ett friläge.

Liverpool tappade tempot i den andra halvleken och tillät därmed Leeds att skapa fler chanser i jakten på en kvittering. Alisson tvingades flera gånger om leverera fina räddningar för att hålla nollan intakt.

Liverpool skapade några fina chanser även i den andra halvleken, bland annat så kom Jota nära från en hörna och inhoppande Mohamed Salah fick chansen efter en miss av Meslier i Leeds-målet, men de lyckades inte förvalta de lägen de fick.

Att det bara stod 1-0 till Liverpool utnyttjade Leeds i matchens slutminuter då Harrison svingade in en hörna från höger som Llorente nådde först på och nickade in 1-1 som också blev slutresultatet. Alex Oxlade-Chamberlain fick en jättechans att bli matchhjälte men engelsmannens avslut i slutskedet var på tok för tamt och Meslier lyckades stå i vägen.