Hur ställer sig Klopp till superligan?

Bild till nyheten Hur ställer sig Klopp till superligan?
För två år sedan var Jürgen Klopp allt annat än positivt inställd till en så kallad superliga som nu ser ut att bli verklighet.

Det senaste dygnet inom fotbollsvärlden har dominerats av diskussionerna kring den nya superligan som Liverpool och 11 andra klubbar, fler väntas ansluta, har skapat som en reaktion på UEFA:s planer på ett nytt Champions League-format. 

På sociala medier har merparten av reaktionerna efter offentliggörandet av "the Super League" varit kritiska. Supportrar, journalister och experter har alla uttryckt sitt missnöje mot klubbarnas agerande. 

Bekräftelsen av den nya ligan kom så snabbt efter The Times första avslöjande om att ligan faktiskt ser ut att bli verklighet att inga spelare eller tränare hunnit uttala sig i frågan. 

Frågan är hur Jürgen Klopp förhåller sig till ägarnas beslut att gå med i en superliga. För två år sedan var tysken tydlig med vad han tycker om en liga av sådan karaktär.

– Jag hoppas att den här superligan aldrig blir verklighet.

– För mig är det Champions League som är "superligan" där man inte spelar mot samma lag hela tiden. Självklart är ekonomin viktig men varför skulle man skapa ett system där Liverpool möter Real Madrid tio år i rad? Vem skulle vilja se det varje år?

Ikväll spelar Liverpool mot Leeds, en match som kommit i skymundan av det senaste dygnets händelser, men Klopp lär säkerligen få frågor om situationen både inför och efter matchen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer