– Finns inte utrymme för misstag

Bild till nyheten – Finns inte utrymme för misstag
Andy Robertson hoppas att laget kan prestera kontinuerligt under slutspurten i Premier League för att på så sätt ge sig själva bästa möjliga chans att nå målet som är en plats i nästa års upplaga av Champions League.

På måndag fortsätter jakten på en topp fyra-placering för Liverpool när de ska ta sig an Leeds United på Elland Road.

Liverpool kommer till matchen med tre raka ligasegrar i ryggen, något som Andy Robertson hoppas att de kan bygga vidare på på ett sätt de inte riktigt lyckats med så här långt under säsongen.

– Den här säsongen är det att prestera kontinuerligt på hög nivå som vi haft störst problem med, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

– Det gäller att vinna sex, sju, åtta matcher i följd där man spelar bra och får med sig resultaten som krävs. Det är något vi misslyckats med under säsongen men det finns ingen bättre tid än nu att få till det. 

– Om vi kan få till en segersvit kommer vi att ge oss själva chansen att nå dit vi vill nå. Vi har gett oss själva en utmaning, det är en kamp i uppförsbacke, men vi ska ge allt för att avsluta säsongen starkt och se till att vi kan vara där vi vill vara inför nästa säsong.

Det återstår sju matcher av säsongen och i England används ofta uttrycket att det är si och så många cupfinaler som återstår när ett lag har avgörande ligamatcher kvar att spela.

– Jag gillar inte riktigt att se det på det sättet, för det är uppenbarligen inte cupfinaler, vi hade önskat att det var så, men så är inte fallet, säger Robertson.

– Men vi måste ta oss an matcherna på det sättet, det är enskilda matcher där vi måste ta samtliga poäng. Det finns inte utrymme för misstag nu, det är vi medvetna om. Vi jagar fortfarande och vi måste nå upp till vår högstanivå. Om andra lag tappar poäng så måste vi vara beredda att ta de poäng som krävs för att gå om. 

– Vi har tuffa matcher som väntar. Leeds flyger fram. De har varit ett friskt inslag i Premier League den här säsongen i och med sättet de spelar på med de spelarna de har. De visade vilket lag de är mot Man City förra helgen så vi vet att det blir en tuff utmaning. 

– Vi vet att de kommer att löpa ända in i slutet. De liknar oss lite grann där, men det är nästan läskigt hur mycket de löper. De spelar en väldigt unik typ av fotboll som många lag haft svårt att hantera. Vi hade lite problem i första matchen som slutade 4-3, men det känns så länge sedan. 

– De är i mitten av tabellen nu och kommer att ha siktet inställt på att klättra ännu högre. De kommer att ge allt under avslutningen. Jag tror inte att spelarna eller deras manager tillåter någonting annat, så vi vet att det blir en rejält tuff match på måndag. 

– Om vi kan spela som vi gjort tidigare så är vi ett lag som är svåra att slå, men vi måste visa det ute på planen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer