– Inte otänkbart att han stannar

Bild till nyheten – Inte otänkbart att han stannar
Gini Wijnaldums framtid är fortsatt osäker, men det verkar inte helt uteslutet att han stannar i Liverpool.

Gini Wijnaldum är inne på de sista månaderna av sitt kontrakt med Liverpool och parterna har ännu inte lyckats komma överens om en förlängning. 

Det allra mesta har på senaste tiden tytt på att mittfältaren, som varit en av de mest använda spelarna av Jürgen Klopp denna säsong, lämnar Merseyside till sommaren. Men ingenting är skrivet i sten ännu. Telegraph-journalisten Mike McGrath skriver att det inte är otänkbart med en förlängning med Liverpool.

McGrath pekar på faktorer som väldigt hög lön och sign on-bonus för bosmanspelare, något som kan försvåra en övergång till exempelvis FC Barcelona - som varit den klubb det ryktats allra mest om - då de har stora ekonomiska svårigheter bland annat till följd av coronapandemin.

Wijnaldum har sedan i januari haft möjligheten att skriva på ett kontrakt med en utländsk klubb som träder i kraft till sommaren, men detta har han ännu inte gjort. 

– Det skulle vara riktigt tufft (att lämna Liverpool). Jag skulle i sådana fall lämna ett lag jag verkligen älskar och en klubb där jag känner mig trygg. Men så är man medveten om anledningen till varför, sa Wijnaldum tidigare i år då han fick frågor om framtiden.

– Jag skulle bli otroligt ledsen om jag inte kan fortsätta att spela i det här laget.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer