Toppar Fair Play-ligan

Bild till nyheten Toppar Fair Play-ligan
Liverpool har, precis som vanligt under Jürgen Klopp, dragit på sig väldigt få gula kort under säsongen 2020/21.

Under Jürgen Klopps tid som manager har Liverpool blivit det lag som återkommande vinner Fair Play-ligan, alltså drar på sig minst antal gula och röda kort. I de fyra senaste säsongerna har "The Reds" varit snällast i klassen.

Mönstret fortsätter även denna säsong. Med sju omgångar kvar av Premier League är Liverpool etta på listan med 35 gula kort och 0 röda kort. Manchester City är tvåa på listan med 36 gula och 0 röda. 

På motsatt sida av tabellen återfinns Sheffield United som har 58 gula kort och tre röda. 

I Liverpooltruppen är det Fabinho som dragit på sig flest gula kort under säsongens gång med fem stycken. Thiago Alcantara har fått fyra och Sadio Mané tre.

En hel drös - Curtis Jones, Ozan Kabak, Joel Matip, James Milner, Nat Phillips, Andy Robertson, Xherdan Shaqiri och Diogo Jota - står på två gula kort medan Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino, Naby Keita, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum och Neco Williams har fått varsitt kort.

Liverpool är faktiskt ett snällt lag även om man backar bandet lite längre. Från den första säsongen av Premier League är det sex klubbar som varit med i samtliga säsonger - Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham och Everton - och av dessa lag är Liverpool de som dragit på sig minst antal kort.

Sett till denna säsongs individuella liga är det Manchester Uniteds Harry Maguire som fått flest gula kort (9).

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer