Lyfter fram stämningen i laget

Bild till nyheten Lyfter fram stämningen i laget
Nat Phillips menar att sammanhållningen och den kollektiva strävan efter ett bra resultat var det som han gillade allra mest med prestationen mot Aston Villa.

Liverpool vände underläge till seger mot Aston Villa och tog därmed sin första trepoängare på hemmaplan sedan i mitten av december.

Bortalagets Ollie Watkins gjorde matchens första mål och precis innan halvtid fick Liverpool ett mål bortdömt för offside efter en lång VAR-granskning.

– Det blir lätt att man låter frustrationen påverka en. Men det är vårt jobb att se till att så inte blir fallet, att istället fortsätta jobba vidare och behålla tron på att chanserna kommer att komma, säger Nat Phillips till Liverpoolfc.com.

– Samtidigt måste man hålla tätt bakåt och inte bara fokusera på spelet i en riktning. Det lyckades vi med. 

– Vi fortsatte kämpa, vi trodde på oss själva och pushade varandra. Jag tycker att det var en väldigt bra stämning i laget, det är vad jag gillade allra mest med matchen.

– Jag tycker att vi hade otur som hamnade i underläge, vi hade flera chanser att ta ledningen i första halvlek, men sedan hände det som hände och vi var i underläge. Vi behövde hitta ett sätt tillbaka in i matchen, göra ett mål och sedan trycka på för ett segermål. Det är något som vi haft lite problem med, att vända underlägen, så det känns bra att vi lyckades.

– Det krävdes rätt inställning och hårt arbete, men vi lyckades, vilket jag är väldigt glad över.

Segern innebär att Liverpool i allra högsta grad fortsatt är med i kampen om en topp fyra-placering.

– Det är svårt att inte fokusera på vad de andra lagen gör, men i slutändan så spelar det ingen roll om vi inte gör vårt jobb som är att vinna matcher.

– Vi vill sätta press på de andra lagen men det enda vi kan göra är att fokusera på att vinna våra matcher, då ger vi oss själva chansen.

Phillips har nu gjort 12 framträdanden i Premier League under säsongen och känner att han växer sig starkare för varje match som går.

– Jag blir tryggare och tryggare och sätter nog högre krav på mig själv för varje match som går. Det här var ännu en match och mer erfarenhet för mig. 

– Det var frustrerande att släppa in målet, men jag är glad över det faktum att vi vann matchen och lyckades hålla tätt bakåt i den andra halvleken.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer