Milner gläds med Alexander-Arnold

Bild till nyheten Milner gläds med Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold blev matchvinnare på Anfield. James Milner gläds med sin lagkamrat vars senaste veckor innehållit både upp- och nedgångar.

Med 1-1 på resultattavlan och klockan tickandes mot full tid på Anfield tog Trent Alexander-Arnold tag i bollen, lade den tillrätta och satte det så viktiga segermålet för Liverpool i jakten på Champions League-platserna.

– Vilket avslut det var, säger James Milner om högerbackens mål till Liverpoolfc.com.

– Jag är verkligen glad för hans skull. Han var med om en motgång med det engelska landslaget men har visat att han kan studsa tillbaka. Det här var en sådan typ av match där vi bara behövde hitta ett sätt att vinna, så jag är glad att han lyckades.

– Han kunde mycket väl varit ute på kanten och inte försökt vara involverad, men han hittade ytan, bollen kom och vilket avslut sedan. Han har visat vilka kvaliteter han besitter och vilken fantastisk inställning han har.

– Det gäller alla grabbarna egentligen. Vi behövde en reaktion i halvtid för att hitta sätt att göra mål i andra. Det är inte den bästa Liverpoolinsatsen på Anfield men det var en viktig sådan.

– På ett sätt tror jag att detta gör oss mer gott, att vinna på det här sättet med krigarinställning, att vi kämpade för varandra, än att vi hade gått ut och spelat briljant. Jag är verkligen nöjd med den här segern. 

– Vi har inte nått upp till vår högstanivå den här säsongen, det är vi medvetna om. Vi har varit där stundtals, men vi har inte lyckats hålla igång det match efter match. Sådan är fotbollen ibland, det är ingen lätt sport. 

Thiago Alcantara och Xherdan Shaqiri kom in från bänken och var båda involverade i anfallet som ledde till målet.

– Det är vad som krävs, det är varför man behöver en bra trupp, säger Milner. 

– Man behöver en bra trupp för att skapa konkurrens om platserna, det skapar en känsla av att man måste spela bra för att få behålla sin plats i laget. 

– Om man vet att man inte ska starta en match så måste man kliva in på träning med rätt inställning och förbereda grabbarna så bra man bara kan. Särskilt i det här läget, man måste vara högljudd vid sidan av planen och pusha spelarna, vi måste skapa vår egna atmosfär. Självklart saknar vi supportrarna.

– Alla i truppen spelar en enormt viktig roll för oss.

Det är en väldigt jämn kamp om topp fyra-placeringarna i Premier League. Liverpool är femma just nu med två poäng upp till Chelsea. 

– Segern sätter oss i en bra position, men jag vill egentligen inte titta på tabellen i det här läget, säger Milner.

– Det är viktigare att vi koncentrerar oss på oss själva. Om vi håller rätt fokus och tar det match för match, då kommer resten att falla på plats. Förhoppningsvis kan vi sätta press på de andra lagen. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer