VAR i centrum - igen

Bild till nyheten VAR i centrum - igen
Liverpool tog en viktig trepoängare mot Aston Villa efter ett sent segermål. En situation i matchen som omedelbart blivit väldigt omtalad handlar dock om ett mål som inte godkändes efter en ny millimetergranskning från VAR-rummet.

Premier League-säsongen 2020/21 har präglats av diskussioner kring VAR efter många kontroversiella domslut. Mål som döms bort för offside med millimetersmarginal är exempel på situationer som väckt starka reaktioner både hos utövare och supportrar.

När Liverpool tog tre superviktiga poäng mot Aston Villa i jakten på en topp fyra-placering stod VAR i fokus ännu en gång. 

Bara någon minut efter att Ollie Watkins gett bortalaget ledningen satte Roberto Firmino bollen i nät, men efter en lång granskning och fipplande med linjedragningar VAR-rummet bedömdes Diogo Jota vara offside i uppbyggnaden till målet och därmed blev det inte godkänt.

Beslutet väckte starka reaktioner på sociala medier. Gary Lineker var en av de som uttryckte sig kritiskt mot VAR.

"Förlåt, men VAR blir löjligare och löjligare för varje dag som går. Hur i hela friden kan de med någon form av säkerhet säga att det där ska vara offside? Samma situation som gårdagens bortdömda mål. Löjligt," skrev Lineker.

James Milner konstaterade i en intervju efter matchen att han inte alls gillar VAR.

– Det är inte för mig. Jag tror att majoriteten av spelarna inte vill att det ska dömas offside för en armhåla eller ett öra. Att vara i linje verkar inte vara ett fenomen inom sporten längre, sa mittfältaren.

Här kan du se situationen igen:


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer