Rapport: Trent matchhjälte på övertid

Bild till nyheten Rapport: Trent matchhjälte på övertid
​Äntligen seger på Anfield igen! För första gången sedan i december tog Liverpool hem alla tre poäng i en hemmamatch, detta tack vare mål från Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold.
SUMMERING:

Den första halvleken var i princip en repris på Liverpools samtliga hemmamatcher under 2021 - det var Liverpool som dominerade, de skapade chanser som mycket väl kunnat innebära både ett och två mål, men skärpan saknades där och istället var det Aston Villa som bara några få minuter innan pausvilan gjorde matchens första mål genom Ollie Watkins. Anfallaren tog sig loss från Ozan Kabak framför straffområdet och avlossade ett skott som Alisson nog borde räddat.

0-1:

På övertid av första halvlek såg Liverpool dock ut att ha kvitterat när Roberto Firmino satte bollen i nät, men efter en lång VAR-granskning dömdes brassens mål bort på grund av att Diogo Jotas tröjärm var i offsideposition i uppbyggnaden till målet.

Det bortdömda målet:

Liverpool fick vänta på kvitteringen till efter paus. I matchminut 57:e avlossade Andy Robertson ett skott från vänster som räddades av Martinez i Villa-målet, men Mohamed Salah var het på returen och kunde nicka in 1-1 - lagets första spelmål på Anfield 2021!

1-1:

Jürgen Klopps mannar lyckades inte riktigt bygga vidare på kvitteringsmålet och med en hel del skador i Aston Villa som ledde till längre speluppehåll såg tiden ut att rinna iväg för de rödklädda i jakten på ett segermål. Men det skulle komma.

I den första av fem övertidsminuter damp bollen ned till Trent Alexander-Arnold som lade den tillrätta och avlossade ett fint skruvat skott i borte hörnet och segermålet var ett faktum.

2-1:

MATCHFAKTA:

Premier League

Liverpool - Aston Villa 2-1 (0-1)

Målen: 0-1: (43) Watkins (McGinn), 1-1: (57) Salah, 2-1: (90+1) Alexander-Arnold

Domare: Paul Tierney