Vaccinpass ser ut att ge fulla läktare

Bild till nyheten Vaccinpass ser ut att ge fulla läktare
I England arbetas det för att fotbollsarenorna ska kunna vara fullsatta när säsongen 2021/22 drar igång.

Premier League-arenorna har gapat tomma - bortsett från en kortare period med några fåtal tusen supportrar på plats - i över ett år. Det går dock mot ljusare tider i England som enligt planen kommer tillåta 10 000 åskådare på arenor efter 17 maj, vilket innebär att den sista Premier League-omgången spelas med supportrar på plats på arenorna.

Förhoppningen i landet är att öppna upp helt från restriktioner 21 juni, vilket fått Premier League att hoppas på fullsatta läktare vid säsongsstarten 2021/22 som är 14 augusti.

BBC skriver att landets olika idrottsförbund ser vaccinpass och covidtester som tillräckliga åtgärder för att kunna använda arenornas fulla kapacitet. De, bland annat fotbollsförbundet, Premier League, cricketförbundet, tennisförbundet och rugbyförbundet, har pushat de politiska partierna för att få till en sådan lösning som kommer att hjälpa att få in fler supportrar så snart som möjligt.

– Vi välkomnar de konstruktiva meddelandena från brittisk idrott när vi undersöker hur covidcertifiering och andra åtgärder kan få fler supportrar in på läktarna igen. Vi vill att så många supportrar som möjligt ska kunna njuta av en fin brittisk Skommar med idrott, på ett tryggt sätt, säger en talesperson för regeringen till BBC.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer