– Ett viktigt statement

Bild till nyheten – Ett viktigt statement
Jürgen Klopp ser segern mot Arsenal som en viktig framgång i kampen om Champions League-platserna.

En av Liverpools konkurrenter, Chelsea, åkte på en stjärnsmäll mot West Bromwich och förlorade med 5-2 när Premier League var tillbaka efter landslagsuppehållet.

Londonklubbens förlust gav Liverpool möjligheten att knappa in i jakten på fjärdeplatsen, en möjlighet som "The Reds" tog vara på till fullo genom en 3-0-seger mot Arsenal.

– För oss var det ett viktigt statement eftersom att vi måste visa att vi kämpar om det, sa Jürgen Klopp efter segern enligt Liverpoolfc.com

– Vi kan inte prata om det, vi måste visa det på planen, vilket vi gjorde, särskilt i vårt försvarsspel. Om vi försvarar som vi gjorde här så är vi svåra att bryta ned och har en bra grund att stå på och spela fin fotboll på - det gjorde vi nu och det var mycket viktigt.

– I vår situation, med tanke på vad som hänt under säsongen, så har vi inte allt i egna händer. Vi måste vinna våra matcher medan andra måste förlora och vi spelar inte mot många av dem heller, men vi måste sätta press på dem, något som vi gjorde med det här resultatet. 

– Vi är fortfarande inte vid slutet av säsongen eller i mål: Everton kan gå förbi oss, West Ham kan gå förbi oss och så vidare, så vi måste kämpa, det är ett statement för oss och ingen annan.

Liverpool har nu 49 poäng efter 30 omgångar och fjärdeplacerade Chelsea har 51 efter lika många spelade matcher.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer