Jota: Ett otroligt inlägg

Bild till nyheten Jota: Ett otroligt inlägg
Diogo Jota gjorde det så förlösande 1-0-målet mot Arsenal och berömmer assisterande Trent Alexander-Arnold för det fina inlägget.

Diogo Jota kom in från bänken och öppnade målskyttet mot Arsenal och fastställde sedan slutresultatet till 3-0.

– Det var en väldigt viktig seger, konstaterade tvåmålsskytten efter matchen i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Jag sa det efter förra matchen, för att vi ska kunna tänka på positionerna högre upp i tabellen måste vi vinna alla matcher in i slutet. Om vi gör det så tror jag att vi har en chans. Om vi gör vår jobb har vi chansen att sluta högre upp eftersom vi alla vet att det är väldigt svårt att vinna Premier League. Idag gjorde vi jobbet, låt oss nu gå vidare till nästa utmaning.

Portugisen slog till med sitt fjärde raka nickmål efter att ha levererat på huvudet även för det portugisiska landslaget under landslagssamlingen.

– Ibland går det en längre tid utan ett visst typ av mål, men det viktigaste är att jag var där för att göra en skillnad, något jag alltid eftersträvar.

1-0 kom efter ett inlägg från Trent Alexander-Arnold.

– Det var ett otroligt inlägg. Det är inte bara han, vi har väldigt bra inläggsspelare i laget. Vi behöver utnyttja det. Idag fungerade och jag hoppas att det kan fungera i framtiden också. Jag tajmade min löpning och fick på så sätt ett lättare avslutsläge.

Jota inledde alltså på bänken, men satte ett stort avtryck när han blev inbytt.

– Det spelar ingen roll om man startar eller sitter på bänken, man måste vara redo att bidra. Det var vad jag gjorde idag och något som jag alltid vill göra.

Liverpool dominerade stora delar av matchen.

– Om jag ska vara ärlig så förväntade jag mig att Arsenal skulle ha lite mer bollinnehav, de brukar ha det. Men det visade att vi pressade väldigt bra, vi tillät dem inte att hålla i bollen och kunde på så sätt kontrollera matchen.

Nu väntar en Champions League-kvartsfinal mot Real Madrid.

– Det är väldigt viktigt (att få med sig en seger). Det är ännu en hållen noll, vilket också är viktigt. Alla jobbar hårt och nu har vi en tuff match mot Real där vi verkligen vill göra det bra, avslutar Jota.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer