Rapport: Överlägsen seger i London

Bild till nyheten Rapport: Överlägsen seger i London
Liverpool byggde vidare på den fina formen innan landslagsuppehållet genom att köra över Arsenal på Emirates Stadium efter ett superinhopp av Diogo Jota som satte dit två nya mål. Hoppet om en fjärdeplats lever nu i allra högsta grad!

Den första halvleken var en intensiv sådan som dominerades av Liverpool. Bortalaget hade mycket av bollinnehavet och främst på offensiv planhalva, men precis som det sett ut under vintern hade de stora problem att skapa klockrena målchanser.

När Trent Alexander-Arnold löpte sig loss efter högerkanten uppstod halvlekens bästa chans när hanhittade in snett inåt bakåt till James Milner som fick avlossa ett skott ostört, men avslutet från den rutinerade mittfältaren lämnade mer att önska.

I den andra halvleken fortsatte Liverpool att vara det bättre laget och efter att stekhete Diogo Jota kommit in från bänken kom utdelningen: Alexander-Arnold svingade in ett perfekt inlägg från höger till portugisen som nickade in matchens första mål.

Jotas första:

Efter ledningsmålet tappade Arsenal det mesta och Mohamed Salah löpte sig loss på kanten och petade in 2-0 mellan benen på Bernd Leno.

Salahs mål:

Jota ökade sedan på till 3-0 i matchens slutskede och ökade på så sätt på resultaten till ett mer rättvisande sådant.

Jotas andra för kvällen:

Efter 3-0-målet slog bägge lagen av på takten något och Liverpool spelade av resterande del av matchen i väntan på tre tunga poäng i kampen om Champions League-platserna