Kalla fakta inför Arsenal

Bild till nyheten Kalla fakta inför Arsenal
Roberto Firmino är skadefri igen och en kandidat för en startplats i anfallet. Statistiken talar till brassens fördel.

# Roberto Firmino har gjort 8 mål på 11 ligamatcher mot Arsenal, det är fler mål än mot något annat lag sedan han kom till Liverpool.

# Tillsammans har den klassiska fronttrion, Firmino, Salah, Mané gjort 27 matcher för Liverpool mot Arsenal och noterats för 19 mål.

# På de sju ligamatcher trion har startat tillsammans har de gjort 14 mål.

# Det är endast Jack Parkinson, Gordon Hodgson och Robbie Fowler (9), som gjort fler mål för Liverpool mot Gunners än Firmino.

# Arsenal har inte hållit nollan på de 12 senaste matcherna. 

# På Emirates Stadium har Liverpool haft problem, på de senaste 14 ligamatcherna har det endast blivit två segrar. I augusti 2011 vann de med 2-0 och i augusti 2016 vann de med 4-3.

# De två segrarna är Liverpools enda segrar i bortamatcher i ligasammanhang på de senaste 20 matcherna sedan 1-0-segern på Highbury 2000.

# Segern från 2011 är enda gången sedan 1983 som The Reds vunnit borta mot Arsenal med mer än ett måls marginal.

# Sju av Liverpools 13 senaste bortamatcher i ligan mot Londonlaget har slutat oavgjort.

# Om James Milner inleder matchen på bänken och får hoppa in blir han ensam den spelare som bytts in allra flest gånger i Premier Leagues historia. Hittills har han gjort 158 inhopp, lika många som Peter Crouch.

# Martin Atkinson är huvuddomare i dagens match. Det blir sjätte gången han dömer en match mellan dessa lag, av dessa har Liverpool endast vunnit en. 

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer