Fabinho: Aldrig lätt att möta Arsenal

Bild till nyheten Fabinho: Aldrig lätt att möta Arsenal
Fabinho har uppskattat träningsveckorna på AXA Training Centre och hoppas att truppen nu kan samlas och ge järnet under en rafflande säsongsavslutning med start på Emirates Stadium mot Arsenal.

Det är nu tre veckor sedan Liverpool spelade match och medan en rad spelare varit ute på landslagsuppdrag har flertalet röda varit kvar på AXA Training Centre för viktig återhämtning och träning. En av dem som fått fokusera på träning är brassen Fabinho då alla landskamper i Sydamerika ställdes in denna gång.

– Nu börjar verkligen sista skedet av säsongen, säger Fabinho till Liverpoolfc.com.

– För mig och de andra som inte spelade landslagsfotboll så var detta ett bra tillfälle för träning. Vi har verkligen uppskattat tiden på träningsplanen under dessa veckor. Och de spelarna som var på landslagsuppdrag var det också bra eftersom en del spelare fick välbehövliga minuter och det var flera som gjorde mål och spelade viktiga roller i sina respektive landslag. 

– Det känns bra och nu måste vi verkligen vara redo inför dessa avslutande månader.

– Det var längesedan som vi hade möjligheten att verkligen slappna av då vi inte hade match omedelbart efter den senaste matchen som jag tror var nästan tre veckor sedan. Det var en bra möjlighet att slappna av och vila lite, nu är vi redo för de matcher som återstår.

För Fabinho har denna säsong varit väldigt annorlunda jämfört med de föregående. Istället för en självklar roll som defensivt mittfältsankare har det blivit många matcher som mittback.

– Det har varit en annorlunda säsong också utan supportrar, de är så viktiga för oss. För mig har det varit särskilt annorlunda med tanke på att jag spelat som mittback. Jag har lärt mig mycket och känner att jag gjort ett bra jobb på positionen. Nu är jag tillbaka på mittfältet och ska försöka att hjälpa laget så mycket jag bara kan.

– Att spela mittback har hjälpt mig att bli en bättre spelare och nu vet managern att han kan lita på mig på en annan position också. Jag har behövt ta en mer aktiv ledarroll också, något jag vet att jag måste förbättra. Men jag har lärt mig mycket under denna säsong.

Nu är det dags för Premier League-fotboll igen och för Liverpools del är det en resa till London och Emirates Stadium som gäller.

– Arsenal är ett väldigt bra lag, det är aldrig lätt att möta dem. De gillar att hålla i bollen, de har duktiga mittfältare och anfallare, så vi vet att de kan bli farliga om vi ger dem ytor. Vi måste vara redo att pressa och stänga ytor. Vi vill hålla i bollen, vara kreativa och skapa chanser.

Liverpools nummer 3 tror att laget har kapaciteten att hitta en segersvit under avslutningen för att på allvar utmana om Champions League-platserna.

– Ja, självklart. Det borde vara vårt mål nu, att nå topp fyra. Det kommer inte att bli lätt. Vi måste vinna nästan varje match, men jag tror att vi kan klara av det. Först och främst måste vi tro på det och därefter måste vi spela vår fotboll. Alla är på bra humör och redo inför avgörandet. 

Bara några få dagar efter matchen mot Arsenal väntar Real Madrid i Champions League.

– Vi måste fokusera på Arsenal eftersom att de är ett väldigt bra lag. Vi har inte spelat på tre veckor, så jag är verkligen taggad, jag har saknat att spela. Vi kan inte tänka på Real Madrid, Arsenal är en tuff utmaning. Vi har inte allt fokus på Champions League, Premier League är viktig också. 

– Nu gäller det att vi fokuserar på Arsenalmatchen och spelar vår bästa fotboll, avslutar brassen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer