– Jag blev förvånad

Bild till nyheten – Jag blev förvånad
Jürgen Klopp menar att han inte förstår varför Trent Alexander-Arnold inte blev uttagen i den engelska landslagstruppen men påpekar samtidigt att han har full respekt för Gareth Southgates beslut.

Trent Alexander-Arnold blev överraskande nog inte uttagen till det engelska landslaget inför den senaste samlingen där England spelade VM-kvalmatcher mot San Marino, Albanien och Polen.

I helgen är klubblagsfotbollen tillbaka och Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot Arsenal fick han en fråga om hur han såg på petningen av högerbacken.

– Jag blev förvånad över att han inte blev uttagen. Jag hade inte alls planerat för det, inledde tysken.

– Jag är själv manager, jag fattar beslut om laget och truppen varje dag, varje helg. Jag fattar säkerligen beslut som inte alla alltid förstår.

– Jag respekterar att Gareth (Southgate) fattar sina egna beslut, självklart, men jag förstod inte detta beslut eftersom Trent Alexander-Arnold under de två senaste säsongerna, förra och förrförra säsongen, den bästa högerbacken i fotbollsvärlden. Det är sanningen. Det är någonting han lyckades med trots sin unga ålder. Jag har inga problem att mina spelare får kritik, de kan få det av mig, de kan få det av andra, men det är sanningen.

– Nu inledde han säsongen med Covid-19 i ett tidigt skede, vilket inte vara bra. Ni kan föreställa er att det tog ett tag för honom att komma in i säsongen helt, men från den stunden då han hittade tillbaka så har han varit en av de mest stabila och bästa spelarna i laget. Han har spelat hela tiden och på en hög nivå, så det kan inte vara anledningen till att han inte blev uttagen i truppen.

– Om man jämför Lionel Messi varje år med hans bästa säsong, han kanske inte presterar lika bra som 2005 eller 2006, men han är fortfarande bäst i världen. 

– Det handlar om hur man vill spela. Det är det Gareth tänker på. Han har (Kyle) Walker, en fantastisk högerback som även kan spela mittback. Reece James, en stor talang, absolut. (Aaron) Wan-Bissaka kom inte heller med och (Kieran) Trippier kanske han känner bättre och har gjort under en längre tid.

Klopp har imponerats av Alexander-Arnolds prestationer på träningsplanen sedan petningen.

– Kan han få ut någonting positivt av det? Självklart. Han var inte med i landslaget och hade därför tid att träna. Han tränade på en extremt hög nivå och visade en reaktion fast det egentligen inte var nödvändigt, sa Klopp.

– Han var verkligen bra på träning och såg ut att njuta av passen. Han är en väldigt ambitiös spelare, så jag vet att han vill vara en del av det engelska landslaget och han kommer att göra allt för att vara med igen.

– Om Trent inte är med i truppen så måste det innebära att England har en extremt bra trupp, det är ett som är säkert. Om jag ska summera det hela så respekterar jag beslutet, det är självklart, men jag förstår det inte.

Källa: The Athletic

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer