Hektisk sommar för de flesta spelarna

Bild till nyheten Hektisk sommar för de flesta spelarna
Det är en fullspäckad mästerskapssommar som väntar, något som innebär att de flesta spelarna i Liverpooltruppen kommer få kort semester innan nästa säsong drar igång.

Den pågående säsongen har varit väldigt påfrestande för spelarna då spelschemat varit ännu mer komprimerat än vanligt till följd av att säsongen startade senare än vad som vanligtvis är fallet och att den behöver vara avslutad innan EM startar i sommar.

Det ser inte ut att bli mycket till återhämtning och vila i sommar för stora delar av Liverpools spelartrupp på grund av att flertalet landslagsturneringen går av stapeln efter 2020/21-säsongens slut.

EM-mästerskapet innebär, av allt att döma, spel för Ozan Kabak för Turkiet, Xherdan Shaqiri för Schweiz, Andy Robertson för Skottland, Diogo Jota för Portugal, Thiago för Spanien och Harry Wilson och Neco Williams för Wales.

Jordan Henderson är självskriven i den engelska landslagstruppen om han hinner återhämta sig från den ljumskskada han drabbades av i Merseysidederbyt på Anfield. Frågetecken finns också kring Trent Alexander-Arnold som inte blev uttagen till den senaste samlingen, men med en bra vår i klubblaget är det möjligt att även han ska spela mästerskapsfotboll i sommar.

Joe Gomez och Virgil van Dijk är även de landslagsspelare när de är fit for fight och de båda dras med långtidsskador. När det gäller dessa två spelare har det knappt varit någon diskussion kring Gomez vara eller icke vara i EM, men för Van Dijks del verkar hoppet fortfarande leva. Han är en vital spelare för det nederländska landslaget och ska enligt uppgifter från sitt hemland inte ha gett upp drömmen om att representera sitt land i sommarens mästerskap. Jürgen Klopp har tidigare sagt att han förväntar sig ha både Gomez och Van Dijk redo för träning under försäsongen och att det är osannolikt med EM-spel.

Det är inte bara EM som spelas i sommar heller. Copa America ska avgöras och det innebär troligtvis spel för Liverpools brassetrio i form av Fabinho, Alisson och Roberto Firmino. 

Japan ska spela OS-fotboll vilket innebär att Takumi Minamino kan komma att bli kallad, detsamma gäller för Mohamed Salah då Egypten är med i turneringen. Om de deltar i OS kommer de att missa stora delar av försäsongen och kanske också säsongspremiären.

Utlånade Liam Millar kommer troligtvis att bli uttagen i den kanadensiska truppen som ska spela Gold Cup.

Det finns dock några spelare som får en efterlängtad vila. Det blir inget landslagsspel för Sadio Mané, Naby Keita, Kostas Tsimikas och Caoimhin Kelleher. Joel Matip och James Milner har sedan tidigare avslutat sina landslagskarriärer. För Nathaniel Phillips, Ben Davies, Alex Oxlade-Chamberlain och Divock Origi verkar EM-spel högst osannolikt med tanke på konkurrensläget i de diverse trupperna. Curtis Jones får också lite längre semester då Englands U21 misslyckades med att ta sig vidare till sommarens slutspel.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer