Arteta: Liverpool fortfarande bäst

Bild till nyheten Arteta: Liverpool fortfarande bäst
Arsenalmanagern tycker att Klopps manskap fortfarande är det bästa – eller nästa bästa – i ligan.

Kl 21, svensk tid, på självaste påskafton drabbar Arsenal och Liverpool samman på Emirates. The Reds har hela fem poäng upp till fjärdeplacerade Chelsea och är beroende av att andra lag tappar poäng medan de själva hittar tillbaka till storformen. 

Managern Mikel Arteta är klar över att Liverpool har haft stora bekymmer efter årsskiftet, men anser också att laget har haft oflyt sett till en del prestationer.

– Jag vet inte varför Liverpool har slitit och jag är inte den som ska analysera varför det har gått galet. Det jag kan prata om är vad de har gjort och statistiken som bygger kring det.

– Liverpool är, om inte det bästa, så det nästa bästa laget på alla områden som vi analyserar. Men det här är fotboll, bollen måste i nät och man behöver det där lilla extra för att vinna matcher.

– De har individuella spelare som bestämmer kvaliteten på lagen. Ibland är det svårt att förutse sådana saker, så jag tror att det är mycket som spelar in.

Arteta har själv fått svidande kritik för att Arsenal inte lyckas leverera mot topplagen.

– Ibland måste man anpassa sig motståndaren för de är bättre och ibland måste motståndarna anpassa sig. Vi får se vad vi gör, säger den 39-årige spanjoren.

Samtidigt hyllar han Jürgen Klopp för det han har lyckats uppnå i Liverpool med begränsade resurser.

– Det är anmärkningsvärt. Sättet de har hanterat sina resurser på och lyckats få ut det maximala av det är exceptionellt. De har gjort det väldigt, väldigt bra och nu handlar det om att upprätthålla det.

På skadefronten kämpar Bukayo Saka och Emile Smith Rowe mot klockan för att få klartecken till spel.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer