Intresserade av Ödegaard?

Bild till nyheten Intresserade av Ödegaard?
Det är några månader kvar tills sommarens transferfönster, men i pressen spekuleras det febrilt kring eventuella värvningar eller försäljningar som Liverpool kan komma att göra. Martin Ödegaard är en av spelarna som sägs finnas på klubbens radar.

Martin Ödegaard är på lån hos Arsenal från Real Madrid och 22-åringen har visat prov på fina kvaliteter i Londonklubben. 

Arsenal ska vara öppna för att göra permanent till sommaren men räds att prislappen kan bli för hög i konkurrens med andra klubbar. 

Liverpool nämns nu som en av klubbarna som följer Ödegaards situation med intresse. Express hävdar att både Liverpool och Chelsea är intresserade av norrmannen som enligt Daily Star värderas till cirka £50M av Real Madrid.

Gini Wijnaldum omgärdas av rykten för tillfället med tanke på kontraktssituationen i Liverpool. FC Barcelona rapporteras från flera håll sitta i förarsätet för att säkra sig spelarens signatur i sommar.

Men enligt spanska Sport är övergången kanske inte så självklar som många tror. De menar nämligen att Barcelona hade tänkt att göra sig av med mittfältaren Miralem Pjanic i sommar för att göra plats för Wijnaldum, men Pjanic verkar ha andra planer då han nyligen slog fast att han vill stanna i Barcelona i många år framöver.

Wijnaldums situation kommer säkerligen att vara föremål för diskussion och spekulation ända fram tills han själv kommunicerar ett officiellt beslut i frågan om sin framtid.

Mohamed Salah är en annan spelare vars framtid i Liverpool det har spekulerats kring på senaste tiden efter en uppmärksammad intervju med spanska AS, ilska över att inte fått bära lagkaptensbindeln mot Midtjylland i december och agentens agerande på sociala medier efter att anfallaren blev utbytt mot Chelsea. 

Transfergurun Fabrizio Romano skriver dock att Liverpool är trygga i tron om att de kan behålla Salah. "Snart kommer de att behöva diskutera hans kontrakt som löper ut i juni 2023, men det finns inga problem mellan honom och klubben," skriver Romano i en text för Benchwarmers.

I samma text konstaterar Romano det som Jürgen Klopp själv har slagit fast - det blir inte något jobbyte till sommaren där Klopp tar över det tyska landslaget. Romano skriver att Liverpool planerar för ett transferfönster tillsammans med Klopp och att de inte har någon som helst oro kring ryktena om Tysklandsjobbet, det ska heller inte ha funnits någon kontakt mellan det tyska fotbollsförbundet och Klopp.

Liverpools säsong har präglats av skador på mitbackspositionen och därmed har en mängd mittbackar kopplats samman med Anfieldklubben. I januari värvades Ozan Kabak in på lån från Schalke - med en klausul som gör det möjligt att göra övergången permanent till sommaren för £18M - och Ben Davies köptes loss från Preston. Den sistnämnde har ännu inte fått debutera.

En av mittbackarna som under en längre tid har ryktats till Liverpool är Napolis Kalidou Koulibaly. Mittbacksbjässen har alltid kopplats samman med enormt höga krav från Napoli gällande övergångssumma och har därför ofta setts som en orimlig värvning för Liverpool, men enligt Il Roma har Serie A-klubben nu sänkt sitt krav rejält och sägs nu vara villiga att acceptera bud på £43M för senegalesen.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer