Seger för Gini och bänkad Kabak

Bild till nyheten Seger för Gini och bänkad Kabak
Ozan Kabak var förpassad till bänken när Turkiet följde upp sin seger mot Holland i onsdags med att enkelt besegra Norge med 3-0 på neutral plan i Spanien ikväll. På annat håll ledde Gini Wijnaldum Holland som lagkapten när de studsade tillbaka och vann mot Lettland med 2-0.

Turkiet har inlett VM-kvalet på strålande sätt och Ozan Kabak fanns i det turkiska mittförsvaret när man besegrade Holland med 4-2 i onsdags.

Kabak drog dock på sig en straff i slutskedet och i dagens möte med Norge var han ersatt av Sassuolos Mert Muldur. I den 86:e minuten byttes han dock in när Turkiet i lugn och ro försvarade sin 3-0-ledning.

Det var nämligen ett bortalag som flög fram och framförallt lyckades man hålla Eriling Braut Håland mållös i en match som avgjordes i spanska Malaga på grund av rådande reserestriktioner.

Holland var tvingade att vinna efter sin förlust mot just Turkiet i premiären och ledda av lagkapten Gini Wijnaldum blev det 2-0 hemma mot Lettland. Gini spelade 79 minuter.

Turkiet toppar nu VM-kvalgruppen som ser ut att bli ett öppet race där dels både Norge och Holland vill slåss om topplaceringarna, men där även Montenegro måste tas med i beräkningen efter två inledande segrar. Ett lag går direkt till VM i Qatar 2022 medan ett lag får kvala via play off.