– Tacksam att jag fått chansen

Bild till nyheten – Tacksam att jag fått chansen
Caoimhin Kelleher har tagit över rollen som andremålvakt i Liverpool, en framgång han tar till sig med väldig ödmjukhet.

Caoimhin Kelleher har upplevt en extraordinär säsong där han fått debutera både i Champions League och Premier League efter att ha passerat Adrián i rangordningen bakom Alisson Becker.

Det verkar dock inte finnas någon risk att framgångarna stiger den unge målvakten åt huvudet.

– Jag är ganska tillbakadragen och avslappnad som person, berättar Kelleher i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Min flickvän säger alltid till mig att ingenting kan påverka mig. Hon skrattar ofta åt hur avslappnad jag är. Det är en egenskap jag alltid haft. Jag gillar att bara köra vidare och inte ta för mycket plats i strålkastarljuset. Om jag hade haft ett val hade jag varit utan det helt, men jag vet att det är en del av fotbollen.

– Om man gör det på på hög nivå så kommer man att stå i strålkastarljuset, men det är ingenting jag egentligen njuter av. 

– Jag är en helt vanlig kille, skulle jag säga, precis som de andra grabbarna. Den här gruppen är väldigt ödmjuk och alla har fötterna på jorden. Det är en av anledningarna till att vi har så bra sammanhållning. 

– Jag är nog en av de tystare personerna i omklädningsrummet, men jag kommer bra överens med alla spelare och vi har en bra jargong. Jag trivs verkligen att vara en del av den här gruppen.

De chanser han fått att representera seniorlaget hade möjligtvis kunnat komma ännu tidigare, om det inte vore för en olycka på cykel inför premiären av förra säsongen, en match där Alisson Becker skadade sig. 

– Jag har inte klivit på en cykel sedan dess och jag tror inte att jag kommer att göra det på ett bra tag! Men situationen (Alissons skada) är ingenting jag tänker på idag. Om jag hade varit skadefri så hade kanske Alisson inte blivit skadad eller något sådant, man vet aldrig vad som kan hända.

– Jag är tacksam för att jag har fått chansen nu och jag är verkligen lyckligt lottad med tanke på hur säsongen har utvecklats för mig. Chansen kom i precis rätt tid när jag var redo att verkligen ta vara på den. Jag ser fram emot vad som väntar härnäst.

Inför matcher anammar han en lugn approach. 

– Jag brukar bara lyssna på lite lugn musik, slappna av och fokusera på matchen. Om man behåller lugnet så kan man sprida en känsla av trygghet till laget. Som målvakt litar alla på en och måste ha fullt förtroende för en.

När Kelleher inte tränar eller spelar matcher är det ett särskilt TV-program som lockar lite extra.

– Jag gillar att titta på Masterchef, det har jag tittat mycket på på slutet. Jag älskar det, jag strecktittar på det. Jag är inte den bästa på att laga mat så jag försöker att ta åt mig en del tips. 

– Jag älskar fotboll och mycket cirkulerar såklart kring den, det kan vara att man själv åker på träning eller tittar på fotboll när man kommer hem, men ibland kan det vara skönt att låta tankarna vandra iväg åt andra håll.

– När man har tid över gillar jag att spela golf eller gå på bio, äta någon trevlig middag, vanliga nöjesaktiviteter. 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer