– Han är en äkta lagspelare

Bild till nyheten – Han är en äkta lagspelare
Assisterande tränare Pepijn Lijnders lovordar en osjälvisk Fabinho som han menar gör hela laget bättre från den defensiva mittfältspositionen.

På grund av skadeproblemen i backlinjen har Fabinho spelat som mittback under stora delar av säsongen, men under de senaste matcherna har brassen fått ta klivet upp på sin ordinarie position på mittfältet. 

Pepijn Lijnders diskuterar i en intervju med Liverpoolfc.com hur Fabinho har saknats på mitten.

– Vi förlorade inte bara vår backlinje, när vi gjorde det så förlorade vi även vårt mittfält, inleder Lijnders.

– Vi förlorade vår motor, vilket är ett stort problem. Det var någonting som skapade osäkerhet i många taktiska aspekter. Många gånger så kommer små problem från ett större problem. Om man försöker att lösa de mindre problemen så kommer man ingenstans, man måste lösa det stora. 

– Vi har alltid sökt efter lösningen, men lösningen behöver en form av regelbundenhet, vilket vi inte hade då det hela tiden uppstod nya problem. Vi jämför oss inte med vad som varit, men vi måste förstå vad som gjorde oss till ett lag som ingen ville möta. Det är den största anledningen till att vi vann.

– När Fabinho kommer tillbaka som fyrtorn, som en riktig 6:a, så ser han väldigt mycket. De bästa lagen och de bästa spelarna, så som Fabinho, har någonting gemensamt och det är att man vill ta initiativ. Det är därför, när vi pratar om kollektiva utvecklingen, så pratar vi även om individuell utveckling - vår idé kräver individuell utveckling.

Lijnders är mycket imponerad av Fabinho och lyfter fram en viktig egenskap som brassen besitter - han är en lagspelare.

– När det gäller Fabinho så vill jag bara säga att han har kapaciteten att göra spelarna runtomkring sig bättre. Det är väldigt svårt att hitta spelare som kan lyfta andra spelare.

– Det finns bara ett fåtal spelare i världen som har den naturliga instinkten att stoppa kontringar, de allra flesta tar bara taktiska frisparkar. Han sätter alltid laget före jaget. Alla våra brasilianska spelare har den egenskapen. Ingen gillar dem, alla älskar dem. 

– Han är en spelare som endast är inställd på att göra laget bättre, det finns inget utrymme för egoism. Han är en äkta lagspelare. Som tur är har vi tre av dem, Gini och Hendo har samma inställning. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer