Kan casha in på redan sålda spelare

Bild till nyheten Kan casha in på redan sålda spelare
Liverpool har vid flera spelarförsäljningar sett till att få in vidareförsäljningsklausuler i avtalet.

Liverpools sportchef Michael Edwards har under de senaste åren blivit en enormt uppskattad person i klubben tack vare sitt fantastiska arbete gällande affärer på spelarmarknaden. 

Något som har blivit tydligt i Edwards sätt att arbeta är att utnyttja Liverpools status vid försäljningar för att på så sätt få in vidareförsäljningsklausuler som i förlängningen kan innebära mer pengar till Anfieldklubben än den ursprungliga övergångssumman.

Liverpool Echo har identifierat åtta spelarförsäljningar som kan komma att generera ännu mer pengar in till klubben i framtiden.

I somras såldes Rhian Brewster till Sheffield United för £23.5M. Utöver det så skrevs också en återköpsklausul in i avtalet samt en vidareförsäljningsklausul på 15 procent. 

En vidareförsäljningsklausul på 15 procent finns också med i avtalet med Wolverhampton efter försäljningen av Ki-Jana Hoever för £13.5M i somras. 

En spelare som är i ropet för tillfället är Danny Ings, anfallaren ryktas vara på väg bort från Southampton och Manchester City sägs vara en av intressenterna. När Liverpool sålde engelsmannen för £20M ingick även en klausul som ger klubben 20 procent av övergångssumman om han säljs vidare. Detta innebär att ett City-köp av Ings skulle inbringa pengar till både Southampton och Liverpool.

En vidareförsäljningsklausul på 20 procent har även förhandlats in i samband med försäljningarna av Ovie Ejaria till Reading, Danny Ward till Leicester, Rafa Camacho till Sporting, Ryan Kent till Rangers och Luis Alberto till Lazio.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer