Shaqiri imponeras av Tsimikas

Bild till nyheten Shaqiri imponeras av Tsimikas
Xherdan Shaqiri tror att Kostas Tsimikas har en viktig roll att spela för Liverpool framöver trots en tung start på karriären i den röda tröjan.

Kostas Tsimikas kom till Liverpool i somras för att erbjuda avlastning till Andy Robertson på vänsterbackspositionen, men greken har så här långt endast gjort sex framträdanden för sin nya klubb.

Lagkamrat Xherdan Shaqiri har dock imponerats av Tsimikas prestationer på träningsplanen och tror att det snart kan lossna för honom.

– Först och främst är han en väldigt snäll kille med bra inställning. Han är glad, har alltid ett leende på läpparna, vilket också är viktigt. Han är en god vän till mig och jag försöker hjälpa honom så mycket jag kan. Han är en rolig kille, säger Shaqiri till Liverpoolfc.com.

– Han har inte spelat så många matcher den här säsongen, men vi ser hans kvaliteter på träningsplanen varje dag och hur han jobbar hårt i gymmet efter träning också. Jag tror att de kommer att betala sig snart. 

– Jag hoppas att han kan finna rytmen så snart som möjligt och att han kan få lite mer speltid. Han är en väldigt duktig spelare som också kan utvecklas, det är därför han kom hit. Jag ser fram emot att han kommer vara en mycket viktig spelare för klubben.

Shaqiri pratar även om den nya träningsanläggningen i Kirkby, AXA Training Centre, som Liverpool flyttade till i höstas.

– Vi trivs väldigt bra här, jag gillar det verkligen. Vi har allt vi behöver här. Den här klubben behöver en anläggning som denna med tanke på hur stor klubben är. Jag är väldigt glad att vara här. Vi är det första laget som kan använda allt detta vilket också är roligt med tanke på att det kanske om 100 år pratas om att vi var först.

– Det är väldigt trivsamt här, jag älskar det. Det känns väldigt bra att komma till jobbet varje dag. Självklart är Melwood också speciellt och kommer alltid att ha en särskild plats i våra hjärtan. Men livet går vidare och nu har vi den nya anläggningen där vi ska göra vårt bästa för att nå framgångar även här.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer