– Det är inte realistiskt

Bild till nyheten – Det är inte realistiskt
The Athletics James Pearce tror att Liverpool förstärker anfallet i sommar, men inte med någon av storstjärnorna Erling Haaland eller Kylan Mbappé.

Kylian Mbappé och Erling Haaland är två av fotbollsvärldens allra hetaste namn för tillfället. De båda anfallarna nämns jämt och ständigt i spekulationer om potentiella övergångar och Liverpool är en av klubbarna som ofta nämns som intressenter. 

The Athletics James Pearce tror dock att Liverpool kommer att satsa på att värva en potentiell stjärna till sommaren snarare än att lägga enorma summor på någon av de redan etablerade världsnamnen.

– Ja, jag tror det. Man behöver bara titta på hur Liverpool agerat tidigare och vilken strategi de haft för spelarköp. Jag minns en försäsong där journalister intervjuade Jürgen Klopp som pratade om att han var mer intresserad av att hitta nästa stora världsstjärna än att köpa den färdiga produkten, säger Pearce i podcasten The Red Agenda.

– De två spelare som han lagt mest pengar på, Van Dijk och Alisson, vet vi blev finansierade av försäljningen av Coutinho. Idéen om att Liverpool skulle spendera £100-150M på Mbappé eller Haaaland går inte ihop och är inte realistisk. Särskilt inte med tanke på den ekonomiska situation som klubben är i efter Covid.

– Jag tror att det blir en mer kreativ lösning som folk kanske inte väntar sig. Det var det som hände i somras när de övervägde en värvning av Ismaila Sarr i Watford och tillslut valde Jota. Det är ett av de bästa köpen som gjorts i Premier League denna säsong eftersom han ser ut att vara perfekt för Liverpool på alla sätt.

Källa: Liverpool.no


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer