Wijnaldum irriterad på journalist

Bild till nyheten Wijnaldum irriterad på journalist
Gini Wijnaldum blev under en presskonferens med Nederländerna irriterad på en journalist i en diskussion om eventuell bojkott av VM i Qatar och kampen mot rasism.

Gini Wijnaldum befinner sig just nu på landslagssamling med det nederländska landslaget och fick i egenskap av tillfällig lagkapten, i Virgil van Dijks frånvaro, delta på en presskonferens tillsammans med förbundskapten Frank de Boer. 

På presskonferensen tog en journalist upp problemen med bristen av mänskliga rättigheter i Qatar och frågade hur det nederländska laget ser på saken.

– Det är en viktig fråga. Vi alla anser att vi borde resa dit om vi kvalificerar oss. Då har vi större möjlighet att bidra till förändring, inledde Wijnaldum enligt Liverpool Echo.

– Om vi kan samarbeta med andra nationer för att rikta uppmärksamhet mot det så kan det bli bättre. Men det är svårt att säga nu hur vi ska göra, vi har inte kvalificerat oss ännu. När VM närmar sig blir det tydligare.

Journalisten som ställde frågan ska även ha berört kampen om rasism och jämfört det med Qatar-frågan. Wijnaldum tolkade det som att journalisten menade att spelare inte bör ta ställning i frågan om rasism om de inte tar ställning gällande det som sker i Qatar. När presskonferensen egentligen var slut tog Wijnaldum ordet igen.

– Jag har tänkt på frågan du ställde om rasism och Qatar. Förstår du verkligen vad du gör?

– Att jämföra rasism med Qatar-frågan. Du säger egentligen att om någon är rasistisk så ska man inte stå upp för sig själv bara för att man ska spela fotboll i Qatar. Det är väldigt fel. 

– Du säger alltså att om man utsätts för rasism så har man ingen rätt att stå upp för sig själv.

– Det kan inte jämföras. Jag har tänkt på det, och det är konstigt. Jag tror att du menar att om någonting sådant händer och man agerar så borde man agera i den här frågan också. 

På presskonferensen kom även Wijnaldums framtid inom klubblagsfotbollen på tal. Det kom i förra veckan rapporter om att mittfältaren är överens med FC Barcelona om en övergång till sommaren.

– Det kommer alltid att pratas om sådana här saker, men som jag sagt tidigare, jag har inget nytt att säga. De säger saker i media, men jag har inga nyheter att komma med. När det finns någonting att säga så kommer jag att säga det.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer