Thiago valde bort La Liga-comeback

Bild till nyheten Thiago valde bort La Liga-comeback
Thiago Alcantara berättar att han i somras hade möjligheten att återvända hem till Spanien men att han var helt inställd på en flytt till Premier League och Liverpool.

Thiago Alcantara hade i somras bestämt sig för att lämna Bayern München och erbjudandena från andra klubbar var många. Mittfältaren menar att han exempelvis hade chansen att återvända hem till Spanien.

– Jag hade möjligheten att komma tillbaka, men jag hade bestämt mig. Anledningen till att jag ville lämna Bayern var för att kunna erfara hur det är att spela i Premier League, en väldigt konkurrenskraftig liga, säger spanjoren i en intervju med AS.

– När jag fick ett samtal från managern och klubben så var det ett enkelt beslut för mig. Samtidigt var det rätt svårt att komma underfund med om jag verkligen ville lämna Bayern eller inte. Till slut skedde det, och jag är väldigt nöjd.

Thiago har haft en mycket imponerande karriär där han representerat storklubbarna FC Barcelona och Bayern München och nu även Liverpool. Han har arbetat under tränare som Pep Guardiola, Carlo Ancelotti och Jürgen Klopp.

– När det kommer till kritan vill vi bara spela fotboll som gör att vi vinner. Jag har varit lyckligt lottad nog för att ha spelat för klubbar som spelat vinnande fotboll genom hela historien. Nu är jag i en klubb som Liverpool som också har ett vinnar-DNA.

– Premier League är en annorlunda liga och det innebär att man måste göra saker lite annorlunda i sitt spel. Sättet som vi tar oss an matcher är annorlunda jämfört med hur det var i Bayern, precis som att det där skiljde sig jämfört med Barcelona. Det handlar om utveckling och att lära sig. Man vill bli en bättre spelare för varje år som går. 

– Det handlar inte bara om tränarna, utan även spelarna man har runtomkring sig. Nu har vi några väldigt snabba spelare i anfallet och det hjälper väldigt mycket när man spelar in bollen bakom motståndarnas backlinje. Det hjälper också när man spelar bollen till dem på fötterna. Man har möjligheten att spela olika typer av passningar.

Coronapandemin har inneburit att Thiago ännu inte fått uppleva ett fullsatt Anfield som Liverpoolspelare.

– När man gör en flytt så är man självklart väldigt taggad på att spela inför supportrarna på sin nya hemmaarena. Det kommer att vara väldigt speciellt med ett fullsatt Anfield. Utan supportrar på läktarna så förlorar fotbollen någonting mycket viktigt. 

– Man har börjat vänja sig att spela utan supportrar nu, men man är ju så van att spela med supportrar på läktarna, det är någonting vi saknar varje dag. 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer