– Mycket kvar att spela om

Bild till nyheten – Mycket kvar att spela om
Andy Robertson hoppas att laget kan lägga den tunga perioden bakom sig för att avsluta säsongen med ett rejält försök att nå topp fyra i ligan och gå så långt som möjligt i Champions League.

Efter endast fyra segrar i Premier League sedan jul har Liverpools titelchanser försvunnit helt och hållet medan chansen att nå en topp fyra-placering minskat drastiskt. Jürgen Klopp konstaterade nyligen att det är nästintill omöjligt för Liverpool att nå en fjärdeplats eller bättre under våren.

Laget kliver dock in i landslagsuppehållet med två raka segrar i ryggen, en seger mot RB Leipzig som innebar avancemang i Champions League samt en seger mot Wolverhampton som håller kampen om topp fyra vid liv. 

Andy Robertson hoppas att säsongsavslutningen kan bli en positiv sådan för "The Reds".

– Resultaten har självklart inte varit tillräckligt bra, konstaterar vänsterbacken i en intervju med Sky Sports.

– Vi känner att vi borde vara högre upp i tabellen och konkurrera, vilket vi gjorde innan jul. Därifrån gick det snett, men förhoppningsvis kan vi lägga den perioden bakom oss. Förhoppningsvis kan vi visa det gamla Liverpool, fortsätta framåt så att säsongen kanske inte är så dålig i slutändan ändå. Det är fortfarande mycket kvar att spela om.

– Det har varit en annorlunda säsong. Jag gillar ansvar, det är något jag alltid haft sedan jag kom till Liverpool, men jag har nog fått lite mer ansvar denna säsong med tanke på att Virgil, Henderson, Gomez och Matip har varit skadade.

– Tyvärr har vi inte haft en så bra säsong som vi hade tänkt oss, men det finns tid att lösa det - inte fullt ut - men det finns tid att göra saker och ting bättre. 

– Vi är vana vid att hantera två turneringar samtidigt. Vi måste ge allt på båda fronter. Vi måste gå för det i båda turneringarna. Vi måste ta oss så högt upp som möjligt i ligan, vi måste få till en bra svit av resultat. 

– Vi har haft problem att prestera på topp kontinuerligt den här säsongen. Man når inte topp fyra om man inte kan vinna sex, sju åtta matcher i rad och det är precis vad vi behöver under avslutningen av den här säsongen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer