​– En fantastisk möjlighet

Bild till nyheten ​– En fantastisk möjlighet
U23-tränare Barry Lewtas är mycket glad över att flera akademispelare fick chansen att genomföra en träningsvecka med seniorlaget som avslutades med en internmatch i lördags.

– En fantastisk möjlighet

U23-tränare Barry Lewtas är mycket glad över att flera akademispelare fick chansen att genomföra en träningsvecka med seniorlaget som avslutades med en internmatch i lördags.

Akademichef Alex Inglethorpe och Vitor Matos, som är ansvarig för att samarbetet mellan akademin och seniorlaget ska gå så smidigt som möjligt, valde förra veckan ut 12 spelare som fick träna med seniorlaget då den ordinarie truppen var decimerad till följd av ledighet inför landslagssamlingar.

U23-tränaren Barry Lewtas tror att veckan var mycket lärorik för de unga talangerna.

– Jag känner dessa grabbar väl och vet hur bra inställning de har. Jag är säker på att de såg det som en fantastisk möjlighet, säger Lewtas till Liverpoolfc.com.

– De får en liten försmak av hur det är att jobba med seniorlagets tränarstab och Jürgen Klopp, vilket är bra. När de har hört saker från dem så kanske de tror på mig nästa gång jag säger någonting liknande!

I lördags spelades en internmatch på AXA Training Centre där de unga talangerna och flera seniorspelare deltog.

– Seniorspelarna som spelade matchen är ju självklart exemplariska proffs som har uträttat mycket inom sporten. Våra grabbar som var med kommer inte bara ha lärt sig mycket från tränarstaben utan även från spelarna.

– När det gäller akademin så måste vi se till att vi kan ge så många spelare som möjligt bästa möjliga chans i rätt lägen och förra veckan var en fantastisk möjlighet.

– Vi är lyckligt lottade eftersom vi har ett så pass starkt band mellan seniorlaget och akademin. Managern och staben följer utvecklingen så noggrant de kan. De ser matcher på plats ibland och om de inte har den möjligheten så tittar de på matchen i efterhand. Vi tränare kommunicerar mycket med varandra.

– Det har var mycket bra för de unga spelarna, men de har hela tiden ögonen på sig. De kan aldrig riktigt veta när nästa chans dyker upp. Det är ju några av dem som faktiskt har spelat för seniorlaget den här säsongen. Det är bra att de får uppelva sådant, men de är alltid i blickfånget, även när de är på akademin.

– Jag hörde att Pep (Lijnders) hade pratat om hur positiv veckan hade varit och vilken möjlighet det var för både spelare och tränare, jag kan bara hålla med.

I matchen, som slutade 5-1 till laget i rött, gjorde Ben Woodburn ett hattrick. Woodburn har spelat regelbundet i U23-laget sedan han i januari återvände till klubben från ett lån hos Blackpool.

– Ben har kommit tillbaka från lånet och varit en del av U23-truppen. Han har kommit in mycket bra. Han har tagit en ledarroll, säger Lewtas.

– Vi ser fortfarande Ben som väldigt ung, vilket han är, men i vår grupp är han en av de äldre spelarna och en av de med mest erfarenhet från seniornivå, så han har kommit in i gruppen snabbt.

– Jag har inte pratat med Ben om matchen ännu, men att göra tre mål är bra i vilken match som helst, så jag är glad för hans skull. Nu måste han fortsätta ha rätt inställning och jobba hårt.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer