Lånekollen: Elliott upp på tio assist

Bild till nyheten Lånekollen: Elliott upp på tio assist
Harvey Elliott är tvåa i Championships assistliga efter att ha hjälpt Blackburn till en poäng mot serieledande Norwich.

Flertalet utlånade Liverpoolspelare var i spel i helgen. Harvey Elliott inledde på bänken i Blackburns match mot Norwic, men fick hoppa in med en knapp halvtimme kvar att spela i underläge 1-0.

17-årige kreatören behövde bara 13 minuter på sig för att bidra till kvitteringen. Elliott svingade in en frispark från höger som anfallaren Sam Gallagher nådde först på och nickade in 1-1.

Se assisten vid 1:18 in i klippet nedan:

Assisten var Elliotts tionde i Championship denna säsong vilket placerar honom på en andraplats i assistligan, endast två assist bakom ledande Buendia för Norwich. Slår man ihop Elliotts mål och assist har han en poängskörd på 15, vilket är bäst av samtliga tonåringar i de fyra högsta ligorna i England.

I League One slog Liam Millar och Adam Lewis till med två målgivande passningar var. Millar assisterade till båda Charltons mål i 2-2-matchen mot Wimbledon medan Lewis bidrog till båda målen i Plymouth Argyles 2-0-seger mot Bristol Rovers.

Harry Wilson startade för Cardiff i 1-0-segern mot Swansea och Sheyi Ojo fick hoppa in i slutskedet av matchen. Sepp van den Berg gjorde 90 minuter för Preston i en förlustmatch mot Luton.

I Portugal fick Marko Grujic några få minuter i Portos seger mot Portimonense. I Danmark fick Kamil Grabara och AGF Århus med sig en poäng efter 1-1 mot Bröndby.

Källa: Thisisanfield.com.