Vill bli Gerrards assistent i framtiden

Bild till nyheten Vill bli Gerrards assistent i framtiden
Dirk Kuyt menar att han mer än gärna tagit sig an rollen som assisterande tränare till Steven Gerrard om engelsmannen en dag blir manager för Liverpool.

Dirk Kuyt och Steven Gerrard spelade tillsammans i Liverpool i sex år och byggde upp en fin vänskap som är stark än idag. Nederländaren har besökt Skottland och Rangers för att se hur Gerrard arbetar som manager. Efter besöket har han nu en dröm om att arbeta tillsammans med engelsmannen i framtiden, då gärna i Liverpool.

– Som spelare var Steven en självskriven ledare, vilket han även är som manager. Jag tror att hans ledaregenskaper kommer att ta honom riktigt långt som manager. Jag tror det skulle vara bra för alla parter om Steven Gerrard blir Liverpoolmanager. Han har Liverpool i blodet och tillbringade hela sin spelarkarriär på Anfield, citeras Kuyt av Mirror.

– Förhoppningsvis får han minst lika stora framgångar som manager som han hade som spelare. Jag har alltid trivts vid hans sida och vi håller fortfarande kontakten.

– Steven har sagt en del fina saker om mig under de senaste åren, så det är en nära vänskap. Han behöver inte prata om mig, men han gör det ändå. Det gör mig stolt att vi har en så fin vänskap, det var roligt att besöka honom i Skottland för att se honom jobba med sitt lag.

– Steven är en av de bästa. Han var den mest kompletta fotbollsspelaren jag någonsin spelat tillsammans med. Han kunde göra allt. Göra mål, försvara sig och slå passningar på 50 meter. Han var en superstjärna på alla sätt och vis. Då har vi inte ens nämnt hans otroliga disciplin och passion för spelet. 

Kuyt siktar själv på att verka inom tränaryrket. Han genomför just nu UEFA:s tränarutbildning som när han är färdig ger honom licens att vara manager på högsta nivå. Även om han gärna ser sig själv som manager i framtiden menar Kuyt att en assisterande roll till Gerrard i Liverpool vore något han inte kunnat tacka nej till.

– Jag har en önskan om att bli manager och ser över mina möjligheter. Men jag kan göra vissa undantag och välja en karriär som assisterande tränare. Ett sådant undantag skulle vara om jag blev assisterande vid Stevies sida. Om han hade viljat ha mig som assisten hade jag verkligen uppskattat det.

– Först och främst ser jag mig själv som manager, men som sagt, jag är villig att göra undantag. 

– Det vackraste ögonblick jag kan tänka mig är när Steven får jobbet och kan titulera sig Liverpoolmanager. Han skulle göra ett bra jobb, precis som han gjort i Rangers. Det skulle bli en process där han bygger allt steg för steg. Jag hoppas att vi får se honom utvecklas som manager och att jag får se honom jobba på nära håll i många år framöver. Det kan bli i en roll som manager för ett motståndarlag, eller kanske som hans kollega.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer