Nöjd med kollektiva försvarsspelet

Bild till nyheten Nöjd med kollektiva försvarsspelet
Jürgen Klopp lyfter fram försvarsspelet som det han är mest nöjd med efter segrarna mot RB Leipzig och Wolverhampton.

Liverpool har hållit nollan i två raka matcher, 2-0 mot RB Leipzig och 1-0 mot Wolverhampton, något som manager Jürgen Klopp är mycket nöjd med.

– Den här säsongen är helt annorlunda jämfört med vad vi hade förväntat oss inför säsongen. Ingenting är som det var då. Det är inga problem. Vi visste att det var en idé om hur det skulle vara medan detta är verkligheten. Vi måste hantera det, säger Klopp till Liveproolfc.com.

– Vi måste ge allt i varje match för att få med oss de resultat vi vill ha. I slutändan får vi se vad det räcker till.

– Champions League-matchen var ett bra exempel på det. Vi spelade en bra match, en riktigt bra match mot en stark motståndare, men det som var allra härligast att se var hur vi försvarade tillsammans. Alla var involverade och detsamma var fallet nu (mot Wolverhampton). Det är nyckeln.

– Att vi gjorde ett mål hjälpte oss självklart men att vi höll nollan igen var tack vare hur hela laget försvarade sig. Jag är väldigt nöjd med det.

Diogo Jota blev matchhjälte på Molineux Stadium med sitt mål precis innan halvtidsvilan.

– Det var ett fint mål, ett bra anfall med två eller tre passningar som ledde fram till Diogos skottläge, säger Klopp.

– Jag blev lite förvånad över att han sköt med sin första touch, men bollen gick in så det var såklart rätt beslut! Det kom i ett bra läge för oss också. 

– När saker och ting inte riktigt klickar måste man jobba ännu hårdare och det gjorde grabbarna. Inledningen var inte bra, vi var inte tillräckligt rörliga, men efter 10-15 minuter kom vi verkligen in i matchen. 

– Återigen var den sista passningen, den sista touchen inte bra nog för att vi skulle göra fler mål, men vi gjorde ett mål och försvarade oss tillsammans mot resultatet. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer