Fin statistik efter landslagsuppehåll

Bild till nyheten Fin statistik efter landslagsuppehåll
Statistiken visar att Liverpool under Jürgen Klopp inte haft några större problem att prestera omedelbart efter ett landslagsuppehåll.

För Liverpool väntar nu ett tre veckor långt uppehåll från matcher på grund av att det spelas FA-cupfotboll i helgen, en turnering som Liverpool redan åkt ur, och därefter väntar landslagsspel.

För en vecka sedan kände nog många med röda sympatier att ett uppehåll var mycket välbehövligt med tanke på den usla formen som Liverpool uppvisade, men efter två viktiga segrar mot RB Leipzig och Wolverhampton såg det ut som att Jürgen Klopps mannar börjat komma igång igen. Ett så här pass långt uppehåll riskerar då möjligtvis att störa rytmen i laget.

Enligt The Athletic finns dock en känsla av att uppehållet kommer lägligt och är välbehövligt med tanke på det intensiva spelschemat sedan årsskiftet.

Ser man till statistiken under Jürgen Klopps tid som manager så har laget bra statistik efter landslagsuppehåll.

Enligt Liverpool Echo har det varit 21 landslagsuppehåll sedan Klopp blev Liverpoolmanager. I matcherna omedelbart efter dessa uppehåll har "The Reds" ställts mot topp sex-rivaler vid nio tillfällen, två har varit Merseysidederbyn medan resterande varit mot lag längre ner i tabellen.

Klopp har vid upprepade gånger beklagat sig över lunchmatchen på lördagar och särskilt efter landslagsuppehåll där stora delar av truppen ofta rest långa sträckor och återvänder till Merseyside tätt inpå kommande match i ligan. Sex av Liverpools 14 senaste matcher direkt efter ett landslagsuppehåll har schemalagts till den tidiga lördagsmatchen.

Denna gång har de rödklädda dock fått en extra dags vila efter att matchen mot Arsenal flyttats från 3 till 4 april.

Resultatmässigt har det endast blivit en förlust på de 21 matcher som spelats omedelbart efter ett landslagsuppehåll. Den förlusten var Manchester Citys 5-0-kross tidigt in på säsongen 2017/18 när Sadio Mané blev utvisad i första halvlek.

Liverpool har mött Tottenham vid fyra tillfällen med två kryss och två segrar som facit. Manchester United har vid tre tillfällen varit första motståndare efter landslagsspel och samtliga av dessa har slutat oavgjort.

Utöver förlusten mot Manchester City så har Liverpool en 4-1-seger på Etihad 2015 att addera till denna statistik.

Resterande matcher har innehållit två segrar mot Leicester, Crystal Palace, segrar hemma och kryss borta mot Everton och Southampton medan enstaka segrar tagits mot Leeds, Newcastle, Huddersfield Town och Watford.

Totalt ser alltså Jürgen Klopps statistik ut som följer: 21 spelade matcher, 14 segrar, sex kryss och endast en förlust, vilket ger en poängskörd på 48 av 63 möjliga poäng.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer