Så ser uppehållet ut för spelarna

Bild till nyheten Så ser uppehållet ut för spelarna
Liverpool spelar inte match igen förrän 4 april. Jürgen Klopp och tränarstaben hoppas den matchfria perioden kan vara välbehövlig återhämtning för spelartruppen efter några rejält intensiva månader.

Mellan Liverpools 1-0-seger mot Wolverhampton i måndags och nästa match mot Arsenal i Premier League 4 april kommer det att ha gått 20 dagar. The Athletics James Pearce har kommit med den senaste informationen gällande hur Jürgen Klopp och Co. kommer att utnyttja de kommande veckorna på bästa sätt.

Efter två raka segrar är Klopp fast besluten om att inte låta uppehållet förstöra rytmen eller skärpan hos spelarna, laget har helt enkelt inte råd med det med tanke på läget i Premier League-tabellen.

Schemat för spelarna kommer att se olika ut beroende på om de är uttagna för landslagsspel eller inte. Det är inte lika många som vanligt som kommer att resa iväg på landslagsuppdrag, men spelare som Mohamed Salah, Sadio Mané, Thiago, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Gini Wijnaldum, Andy Robertson och Naby Keita har alla kallats till samling, även Curtis Jones till det engelska U21-landslaget.

Dessa spelare har fått ledigt denna vecka eftersom att de reser till sina samlingar nästa vecka. Vanligtvis hade en veckas ledighet inneburit solresor med familjen men de rådande omständigheterna sätter stopp för detta. 

De som inte är uttagna till landslagsspel kommer att träna hela denna vecka. Pearce skriver att de följer individuella scheman som utformats av den idrottsvetenskapliga avdelningen som bland annat tagit med antalet spelade minuter under säsongen i beräkning när de skapade dessa individuella träningsscheman. De som inte fått mycket speltid kommer ha en tuffare träningsvecka att vänta.

Veckan som följer kommer innehålla en valmöjlighet för de spelarna som är kvar på Merseyside - antingen följer de ett träningsschema hemifrån eller tar sig till Kirkby för att träna ihop med en medlem i staben. Spolar man fram ytterligare en vecka så startar förberedelserna inför Arsenal.

En källa inom klubben säger till The Athletic att tanken är att samtliga spelare ska få sex till sju dagar ledigt under perioden.

Precis som spelarnas privata resor till solen stoppas även Klopp och Co. att resa till exempelvis Marbella för att hålla ett träningsläger som de hade gjort under mer normala omständigheter. 

Med tanke på att Liverpool verkade ha kommit igång lite igen med två raka segrar har det diskuterats en del i media och bland supportrar om det verkligen var bra att uppehållet kom just nu, men enligt Pearce finns det en känsla inom klubben att chansen till återhämtning bör vara utmärkt för laget efter en intensiv period med 17 matcher sedan årsskiftet.

Jürgen Klopp kommer att under dessa veckor ta chansen att kika lite närmare på de spännande talangerna som finns i klubbens U18- och U23-lag med tanke på att truppen kommer att vara så pass tunn när spelare är borta på landslagsuppdrag. Att integrera ungdomar i seniorlagets träningspass har blivit en mycket simplare process nu när akademilagen och seniorlaget befinner sig på samma plats.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer