FSG ändrar ej sättet de styr Liverpool

Bild till nyheten FSG ändrar ej sättet de styr Liverpool
Telegraph skriver att Fenway Sports Groups affärer med investerare inte kommer att förändra deras sätt att styra Liverpool Football Club.

Fenway Sports Group ser ut att arbeta för att expandera ytterligare. Under tisdagen kom rapporter om att RedBird Capital köper 11% av aktierna inom FSG och därmed investerar 750 miljoner dollar. I samma veva kom nyheten att världskända basketspelaren LeBron James gått in som delägare i FSG.

FSG:s affärer ser dock inte ut att förändra mycket av den dagliga driften för Liverpool FC. Chris Bascombe, journalist för Telegraph med bra koll på Anfield-klubben, menar att det stora kapitalinflödet inte innebär starten på en ny era där FSG plötsligt kommer att agera annorlunda i sitt sätt att arbeta. 

Bascombe beskriver det enligt följande:

"Detta är inte ett avtal som innebär att Liverpool kommer att spendera £200M netto i de tre kommande transferfönstren."

Enligt Bascombe är det viktigaste att ta med sig från tisdagens nyheter ur ett Liverpoolperspektiv det att det faktiskt verkar som att det går bra ekonomiskt för ägarna trots konsekvenserna av coronapandemin. 

Journalisten konstaterar dock att det inte finns några garantier för att FSG skulle pumpa in pengar i Liverpool för att de ska utmana Manchester City i toppen av Premier League igen och pekar på det faktum att deras approach när det gäller spenderat av pengar på transfermarknaden har lett till framgångar flera gånger om. För Liverpools del 2019 och 2020 och för Boston Red Sox fungerade det mer än väl 2004, 2007, 2013 och 2018.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer